„Tarptautiniam geros kaimynystės forumui“ – blogos žinios iš LAT | KaunoDiena.lt

„TARPTAUTINIAM GEROS KAIMYNYSTĖS FORUMUI“ – BLOGOS ŽINIOS IŠ LAT

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) nepriėmė nagrinėti „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ skundo dėl žemesnės instancijos teismų sprendimų jį likviduoti.

Ši nutartis yra galutinė ir neskundžiama, procesas šioje civilinėje byloje baigtas.

Teismo atrankos kolegija praėjusią savaitę paskelbė, kad skunde nekeliama teisės klausimų, atitinkančių Civilinio proceso kodekse nurodytus bylos peržiūrėjimo kasacine tvarka pagrindus.

„Pažymėtina, kad kasaciniame skunde nepakanka nurodyti tik byloje keliamą teisės klausimą, tačiau yra reikalinga pagrįsti ypatingą jo svarbą vienodam teisės aiškinimui ir taikymui. Tačiau kasacinio skundo argumentai nepagrindžia, kad apeliacinės instancijos teismas netinkamai aiškino ir taikė skunde nurodytas teisės normas, kad toks šių normų aiškinimas turi esminės reikšmės vienodam teisės aiškinimui ir taikymui ir galėjo turėti įtakos neteisėto sprendimo priėmimui“, – rašoma Sigitos Rudėnaitės, Gedimino Sagačio ir Jūratės Varanauskaitės nutartyje.

„Tarptautinį geros kaimynystės forumą“ buvo įsteigęs už rengimąsi šnipinėti Rusijai kalintis Algirdas Paleckis su bendraminčiais.

Kasacinį skundą LAT asociacijos vardu pasirašė viena iš jos steigėjų Erika Švenčionienė, Dmitrijus Glazkovas, Kazimieras Juraitis ir Mindaugas Ramoška.

LAT buvo prašoma panaikinti žemesnių instancijų teismų nutartis, kuriomis organizacija likviduojama.

Likviduoti asociaciją Vilniaus regiono apylinkės teismas nusprendė vasario 20 dieną, konstatavęs, jog šios organizacijos tikslas yra veikti prieš Lietuvą – pripažinta, kad organizacija įkurta neteisėtai. Asociacija Rusijoje neteisėtai kalbėjo lietuvių tautos vardu, neigė Konstitucijoje įtvirtintą europinę ir transatlantinę integraciją.

Asociacijos likvidatoriumi teismas yra paskyręs Turto banką.

„Teismo sprendimas yra įsiteisėjęs, procedūros vyksta numatytu grafiku, renkami Registrų centrui reikalingi duomenys likvidavimui. Tikimės baigti procesą iki metų pabaigos“, – BNS informavo Turto banko atstovas Karolis Vaitkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Atsakau -

deportuos iš Lietuvos visus tvarto konservus su liberaliniais leftistais priedo

O KADA

juos-Švenčionienę si visą jos šaiką deportuos iš Lietuvos????

Nezabitauskas

Šiokia tokia pažanga: nuo "šaudė be teismo" oponentas peršoko prie to, kuo vienas teismas skiriasi nuo kito. Taigi, be teismo nešaudė. Tačiau toliau oponentas prieštarauja sau pačiam: 35 000 darbininkų ir "pramonės nerasta". O kaip 30 proc. beraščių dera su privalomu nemokamu pradiniu mokslu? Kiek mokyklų buvo statoma, kiek dėmesio buvo mokytojams, galų gale, kokie jų atlyginimai buvo? Kada nors girdėjot apie mokytojų streiką smetoninėje Lietuvoje? O dėl partijų kokios dar nuorodos reikia? Krikščionys demokratai, liaudininkai, socialdemokratai ne kalėjimuose sėdėjo, o veikė laisvėje, savo laikraščius leido! Pats esu palikuonis ateitininko (krikdemų sparno organizacija), kuris už savo veiklą sėdėjo, bet pasodino jį Stalinas, o ne Smetona. Smetonos valdžia buvo autoritetinė. Autoritetinė - nuo žodžio "autoritetas", Joks fašizmas, jokia diktatūra. Žinoma, ir jokia partinė demokratija..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS