Teismas nusprendė: R. Kurlianskis lieka laisvėje | KaunoDiena.lt

TEISMAS NUSPRENDĖ: R. KURLIANSKIS LIEKA LAISVĖJE

  • 9

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atmetė prokuratūros prašymą suimti politikų papirkimu įtariamą koncerno „MG Baltic“ viceprezidentą Raimondą Kurlianskį.

Prokurorai prašė teismo R.Kurlianskį suimti dviem mėnesiams, teigdami, kad laisvėje jis gali trukdyti tyrimui.

Tačiau teisėja Virginija Pakalnytė-Tamošiūnaitė sakė, kad suėmimui nėra pagrindo, nes įtariamasis tvirtais socialiniais ryšiais susijęs su Lietuva, turi šeimą, užima vadovaujančias pareigas.

Verslininkui toliau bus taikomas užstatas, namų areštas ir įpareigojimas nebendrauti su tam tikrais asmenimis.

Teisėsauga įtaria, kad „MG Baltic“ žiniasklaidos grupės vadovas R.Kurlianskis perdavė perdavė 106 tūkst. eurų kyšį tuometiniam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui ir 25 tūkst. eurų kyšį Darbo partijos atstovui Seime Vytautui Gapšiui.

R.Kurlianskis po sulaikymo praeitą mėnesį 20 dienų praleido Lukiškėse, bet vėliau teismas atsisakė pratęsti suėmimą.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atkreipė dėmesį, kad įtariamasis per dvi savaites nuo išėjimo iš Lukiškių nuo pareigūnų nepasislėpė ir neatsirado duomenų apie bet kokio poveikio ikiteisminiam tyrimui svarbiems asmenims darymą.

Prokuroras Justas Laucius po teismo posėdžio sakė, kad „teismas yra visada teisus“, o išdėstyti argumentai „teismų praktikoje turi teisę egzistuoti“.

„Teismas konstatavo, kad pilietis R.Kurlianskis yra ligotas, turtingas, užimantis aibę reikšmingų pareigų koncerne žmogus. Tai šios aplinkybės, kaip aš supratau iš teismo nutarties turinio, nusveria prokuroro argumentus, kuriais buvo prašyta dėl kardomosios priemonės pratęsimo“,– žurnalistams sakė prokuroras.

Apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Jo advokatas teigė, kad R.Kurlianskis iki galo nesupranta jam pareikštų įtarimų ir kol kas parodymų nedavė.

GALERIJA

  • Teismas nusprendė: R. Kurlianskis lieka laisvėje
  • Teismas nusprendė: R. Kurlianskis lieka laisvėje
V. Skaraičio / BFL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ar dar yra Lietuvoje teiseju?

Lietuvoje teisejei nutarima priima toki, koki, pagal duota suma, koki pasako prabangesnis advokatas :(

Kumpis

Itariu, kad si dvokianti byla, bus paskutinis lasas, perpildes nepasitikejimo taure... Po sio "burbulo" gales pasitiketi tik paciu savimi.

slove vagims

tegyvuoja musu vagiu-svogeriu tauta ir klanai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS