STT tiria iš Lietuvos banko atleisto K.Ramono veiklą | KaunoDiena.lt

STT TIRIA IŠ LIETUVOS BANKO ATLEISTO K.RAMONO VEIKLĄ

Pirmadienį Specialiųjų tyrimų tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl buvusio Lietuvos banko Kredito įstaigų priežiūros departamento direktoriaus Kazimiero Ramono galimo tarnybos pareigų, susijusių su kredito įstaigų priežiūra, neatlikimo, informuoja STT.

Primename, kad Lietuvos banko valdybos pirmininko įsakymu Kredito įstaigų priežiūros departamento direktoriui Kazimierui Ramonui buvo skirta drausminė nuobauda – atleidimas iš darbo už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą.

STT pranešime spaudai teigiama, kad tyrimas pradėtas dėl „tarnybos pareigų, susijusių su kredito įstaigų priežiūra, neatlikimo“. Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už tai gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tačiau kol kas nei K.Ramonui, nei kitiems asmenims šiame ikiteisminiame tyrime oficialiai įtarimai nepareikšti, BNS sakė STT atstovė spaudai Julija Antanaitienė.

Žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad K.Ramonas praėjusiais metais dalyvavo bankrutuojančio banko „Snoras“ buvusio akcininko Raimondo Baranausko sūnaus Edgaro vestuvėse. Be to, šiame banke dirba ir K. Ramono sesuo bei dukra. Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktoje deklaracijoje matyti, kad K. Ramono sesuo Judita Ramonaitė dirba banke „Snoras“, dukra Ramona Laurinkienė tame pačiame banke dirba vyresniąja juriste.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Paulius

Ramonas į cypę tikrai nesės dėl žioplumo.Jis tikrai nepastebėjo,kad Snore daromos įtartinos machinacijos.Pastebėti nelabai "skaidriems darbeliams" reikalingas didelis intelektas.Žioplumas tokiose situacijose tikrai švelninanti aplinkybė.Jam pasisekė.O jo giminaitėms,kurios dirbo Snoro banke, būtina išmokėti kompensacijos.Ir tai mažoka už tokią gėdą,kurią joms reikia patirti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS