Kimštos paprikos ankštys | KaunoDiena.lt

KIMŠTOS PAPRIKOS ANKŠTYS

  • 0

Kaunietė M.J. savo senelės Petronėlės 1939 m. užrašuose aptiko įdomų receptą. Siūlome jį išbandyti ir jums.

Reikia:

375 g jautienos,
1 svogūno ropelės,
petražolių šakelės,
1 šaukšto ryžių,
druskos,
pipirų,
1 kiaušinio,
paprikos ankščių (nenurodytas jų kiekis),
0,5 l sultinio,
1 šaukšti pomidorų morso (sutrintų pomidorų),
4 šaukštų grietinės,
miltų.

Jautieną du kartus permalti su petražolėmis ir vandenyje išvirtu svogūnu. Pridėti šaukštą nuplautų ryžių, druskos, pipirų, įplakti kiaušinį, gerai išmaišyti ir gauta mase užpildyti išvalytų paprikų ankštis. Tuomet sudėti jas į indą, užpilti sultiniu, pridėti šaukštą pomidorų morso, grietinę, suplaktą su trupučiu miltų, virti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS