Kauno partneriui Kava de Tirenio miestui Italijoje – ypatinga lietuvio dovana | KaunoDiena.lt

KAUNO PARTNERIUI KAVA DE TIRENIO MIESTUI ITALIJOJE – YPATINGA LIETUVIO DOVANA

Ketvirtadienį į Italiją išvyko oficiali kauniečių delegacija, dalyvausianti Kava de Tirenio ir Kauno bendradarbiavimo dešimtmečiui skirtuose renginiuose.

Šią proga Kauno miesto atstovai veža ypatingą dovaną - menininko Egidijaus Rudinsko specialiai sukurtą grafikos darbą, vaizduojantį svarbiausius abiejų miestų partnerių objektus ir istorinius įvykius.

Kauno miesto savivaldybė pranešė, kad šią savaitę su bendraamžiais Italijoje rungtyniauja Kauno „Tauro“ sporto mokyklos auklėtiniai. Jaunųjų sportininkų išvyka organizuota pagal programą „Jaunieji ambasadoriai“. Kauno futbolininkai jau spėjo iškovoti dvi pergales rungtynėse su vietos sportininkais.

Savaitgalį vyks viena iš svarbesnių Kava de Tirenio miesto švenčių, joje gyventojams bus dalinami leidiniai „Atrask Italiją Kaune“. ELTA yra skelbusi, kad toks turistinis maršrutas gimė per 2017 metais Kaune surengtas Italų dienas, kurios buvo puiki proga kauniečiams geriau susipažinti su italų kultūra, ir tapo vienu iš sėkmingiausių tarptautinio miestų bendradarbiavimo pavyzdžių.

Kauno atstovų susitikimuose su Kava de'Tirenio vadovais bus aptariami parodos apie Kauno tarpukario modernizmo architektūrą eksponavimo šiame Italijos mieste klausimai.

Kauno ir Kava de'Tirenio bendradarbiavimo sutartis buvo pasirašyta 2008 metų birželio 10 dieną. Kava de Tirenis - vienas iš beveik trisdešimties Kauno partnerių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS