Kovotojai su korupcija užsimojo iš peties | KaunoDiena.lt

KOVOTOJAI SU KORUPCIJA UŽSIMOJO IŠ PETIES

Dar rugsėjo viduryje Antikorupcijos komisijos pirmininko kėdėje advokatę Aušrą Ručienę pakeitusi teisininkė Anželika Banevičienė užsimojo iš peties. Pirmame jos vadovautame posėdyje nagrinėta net 19 klausimų.

Dar rugsėjo viduryje Kauno miesto savivaldybėje Antikorupcijos komisijos pirmininko kėdėje advokatę Aušrą Ručienę pakeitusi teisininkė Anželika Banevičienė užsimojo iš peties. Pirmame jos vadovautame posėdyje nagrinėta net 19 klausimų.

Per tuos metus, kai komisijai vadovavo "Tvarkos ir teisingumo" atstovė A.Ručienė, svarstomų klausimų nė karto nebuvo daugiau kaip septynių. Kaip paaiškėjo, spalio pabaigoje vykusiame pirmame A.Banevičienės vadovautame posėdyje komisija rado daugybę neatliktų darbų.

Dalis paklausimų ir skundų Antikorupcijos komisiją buvo pasiekę dar pavasarį, gegužę, tačiau jie liko nenagrinėti. Tarp jų – Seimo pirmininko pavaduotojo prašymas išsiaiškinti situaciją Kauno Šilainių poliklinikoje, Kauno apygardos prokuratūros, Specialiųjų tyrimų tarnybos raštai savivaldybės administracijai.

Kad darbai buvo neatlikti, "Kauno dienai" patvirtino ir A.Banevičienė. "Dalis darbų buvo susikaupę iš anksčiau. Pastebėjome, kad anksčiau komisijoje nebuvo žiūrima į problemos priežastį, o tik apsvarstomos jau sukelti padariniai. Nusprendėme šį įprotį pakeisti", – sakė komisijos pirmininkė.

A.Banevičienė žadėjo, kad nuo šiol antikorupciniu požiūriu bus vertinamas ir savivaldybės darbo tvarkos organizavimas.

"Kitame posėdyje, kuris turėtų įvykti dar šį mėnesį, reikalausime iš Viešosios tvarkos skyriaus, kuriame dirba žmogus, atsakingas už antikorupcijos tyrimą, veiklos rezultatų. Didžiulių abejonių sukėlė centralizuoti viešieji pirkimai, kuriais buvo perkamas maistas miesto darželiams. Iš jau turimų duomenų matome, kad kai kuriuose darželiuose kilogramo agurkų kaina skyrėsi net 6 kartus", – pasakojo A.Banevičienė.

Savivaldybei surinkus duomenis paaiškėjo, kad viename darželių agurkų kilogramo kaina siekė 2 litus, o kitame – 12 litų. Mėsos kaina vienur sieke 16 litų, o kitur – 23 litus už kilogramą.
"Kainos skiriasi ne keliais procentais, bet kartais. Švietimo ir turizmo reikalų valdyba šiuo metu atlieka tyrimą, jau planuojami darželių auditai. Manau, viešieji pirkimai buvo vykdyti netinkamai", – sakė A.Banevičienė.

Kalbėdama apie pačią komisijos veiklą, pirmininkė sakė, kad į pirmąjį jos vadovaujamą posėdį susirinko ne tik narių kvorumas, bet jie buvo ir aktyvūs – anksčiau tai būdavo retenybė. Pirmininkė žadėjo, kad komisijos posėdžiai nuo šiol vyks kiekvieną mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

xxx

Na visiems gobsiems zmonems - tik neapsisikit besiekdami savo isvajoto gyvenimo

kirminas

Na tai ir pareikalaukit asmenines atsakomybes. O uz neatliktus darbus buvo ismoketas altyginimas ir dar priedai uz gera darba ir tuos butu gerai susigrazinti.Tai butu kovos su korupcija pradzia.

d

cia kauno meras stumia smulku urma ir visiems jau cia viskas aisku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS