Politikai susipliekė dėl alkoholio promilių | KaunoDiena.lt

POLITIKAI SUSIPLIEKĖ DĖL ALKOHOLIO PROMILIŲ

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno miesto tarybos nariai Vytautas Vasilenka ir Kęstutis Mikėnas santykius aiškinsis teisme. K.Mikėną supykdė buvusio vicemero užuominos, kad esą jis per rugsėjį vykusį audringą posėdį buvo neblaivus. Neatsargi replika V.Vasilenkai gali kainuoti 10 tūkst. litų.

Kauno miesto tarybos nariai Vytautas Vasilenka ir Kęstutis Mikėnas santykius aiškinsis teisme. K.Mikėną supykdė buvusio vicemero užuominos, kad esą jis per rugsėjį vykusį audringą posėdį buvo neblaivus. Neatsargi replika V.Vasilenkai gali kainuoti 10 tūkst. litų.

Sukiršino įtarimai

"Koks esu politikas, toks, bet ant manęs pamazgų pilti nereikia. Padaviau Vytautą Vasilenką į teismą", – pareiškė  miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

Kibirkštys tarp šių dviejų politikų įsiplieskė rugsėjį. V.Vasilenka tuomet prarado vicemero kėdę, tačiau jam kilo įtarimų dėl kelių balsavusių tarybos narių blaivumo.
"Tarybos nariai Aušrys Kriščiūnas ir Kęstutis Mikėnas akivaizdžiai vaikščiojo netiesiai, nuo jų sklido alkoholį primenantis kvapas", – žurnalistams tuomet pareiškė V.Vasilenka, nors posėdžių salėje pavardžių garsiai neįvardijo, tik ragino patikrinti politikų blaivumą.

Kaip tik tuomet miesto taryba atleido iš pareigų V.Vasilenką, o vietoj jo į vicemero kėdę pasodino Kazimierą Nausėdą. V.Vasilenkai kilo įtarimų, kad kai kurie balsų skaičiavimo komisijos nariai galėjo netinkamai atlikti darbą dėl to, kad galbūt yra pasivaišinę alkoholiu.

"Kauno dienai" tuomet V.Vasilenka tikino skambinęs policijos pareigūnams dėl galbūt neblaivių tarybos narių, tačiau sakė sužinojęs, kad policijos pareigūnai važiuotų tik tuo atveju, jeigu neblaivūs asmenys keltų grėsmę aplinkiniams arba apie tai praneštų darbdavys.

Nei miesto meras Andrius Kupčinskas, nei administracijos direktorius Dainius Ratkelis tarybos narių blaivumo tikrinti nesiėmė ir į politikų svaidymąsi kaltinimais nesikišo.
"Kitą dieną užėjau į savivaldybę – visi iš manęs juokiasi, net anūkė paskambino iš užsienio ir puolė klausinėti, ką aš čia išdykauju. V.Vasilenka tada priėjęs prie manęs sakė net ant kelių galįs atsiklaupti – atseit taip nesakė ir nori atsiprašyti. Pasiūliau jam duoti į teismą tuos, kurie taip parašė, jeigu tikrai taip nekalbėjo, arba atsiprašyti manęs viešai "Kauno dienoje". Klauptis prieš mane nereikia", – nusijuokė K.Mikėnas. Anot jo, toks atsiprašymo būdas V.Vasilenkai netiko.

Laukia rezultatų

"Na, jeigu jau jis taip, tada aš nusprendžiau kreiptis į teismą. Įrodymų nėra jokių, tik jo žodžiai, o man gėdą ant viso svieto padarė", – aiškino K.Mikėnas. Jis sakė paprašęs teismo priteisti iš V.Vasilenkos 10 tūkst. litų už garbės ir orumo įžeidimą.

"Nei man tų pinigų reikia, nei ką, bet tegul žino, kad nereikia laidyti liežuvio. Jeigu priteis, atiduosiu labdarai, gal kam nors pagelbėsiu", – žadėjo K.Mikėnas. Jis sakė labiausiai norintis šį klausimą išspręsti dar šiemet, kad po Naujųjų nebūtų apkaltintas rinkimų šou organizavimu.

Per rugsėjį vykusį posėdį V.Vasilenka buvo suabejojęs ir dar vieno miesto tarybos nario blaivumu. Politikui įtarimų sukėlė ir Aušrio Kriščiūno būklė.

"Tai netiesa. Tačiau nesikreipiau dėl V.Vasilenkos į teismą. Žmogus nusikalbėjo, vykdė partijos nurodymus, bet taip elgdamasis turėtų ir savo galva pagalvoti. Į teismą K.Mikėnas padavė ne partiją, o V.Vasilenką", – svarstė neblaivumu apkaltintas tarybos narys A.Kriščiūnas.

Jis sakė gerbiantis vyresnius žmones ir jiems atleidžiantis. "Man juokinga. Lauksiu, kuo visa tai baigsis", – nusijuokė A.Kriščiūnas.

Politiškai pasikalbėjo?

"Padavė į teismą. Dar nesibylinėju. Popieriai tik vaikšto. Nenusimanau aš tuose dalykuose", – atsargiai žodžius rinko V.Vasilenka.

Paklaustas, ar nesigaili savo pareiškimo, V.Vasilenka tikino jau nenorintis apie tai kalbėti ir komentuoti to, kas buvo. "Nieko nesakysiu, ir taip jau nukentėjau. Dabar reikia nuotaiką sau ir kitiems gadinti, popierius rašinėti. Bandysiu įrodyti, kad tai buvo politinis pasišnekėjimas, o ne noras žmogų įžeisti. Mes, politikai, turime daugiau laisvės šnekėti", – svarstė V.Vasilenka.

O ką darys, jeigu teismas priteis sumokėti 10 tūkst. litų? "Eisiu turbūt į areštinę ar atidirbsiu kažkaip. Dabar esu bedarbis, o suma didelė", – sakė politikas.

Viskas slypi veiduose

Tarybos narys Gintaras Jonas Furmanavičius per rugsėjį vykusį posėdį taip pat ragino merą, kad būtų patikrintas visų tarybos narių blaivumas, nes V.Vasilenkos žodžiai apie kai kurių tarybos narių neblaivumą metė šešėlį visiems politikams.

Tuomet G.J.Furmanavičiaus siūlymas nebuvo išgirstas, tačiau žinia apie tai, kad kolegos politikai santykius aiškinsis teisme, jį prajuokino.

"Cirkas prieš rinkimus, ir tiek. Nereikia net būti labai įgudusiam, kad pastebėtum kolegų veidus. Tuose veiduose yra visa reikalinga informacija. Negi dabar visi vaidinsime, kad nieko nežinome? Bet už tai dabar turbūt jau aš būsiu paduotas į teismą", – nusijuokė G.J.Furmanavičius.


Vicemeras sugrįžo pasikeitęs

Praėjusių metų gruodžio 17 d. skandalą sukėlė Kauno vicemeras Vasilijus Popovas. Savivaldybėje jis pasirodė visiškai girtas. Politikas buvo išvesdintas policijos, o į alkotesterį jis pripūtė 2,94 promilės alkoholio. Apie girtą vicemerą policijai pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kitą dieną vicemeras darbe nepasirodė, bet parašė atostogų prašymą ir nusprendė gydytis. V.Popovas taip pat viešai visų atsiprašė.

"Dėl susiklosčiusių asmeninių aplinkybių atvykau į darbą neblaivus, taip nusižengdamas Lietuvos socialdemokratų partijos etikos principams. Suprantu padaręs labai didelę moralinę žalą Socialdemokratų partijai, savivaldybės tarybos nariams, administracijos darbuotojams, miesto ir Lietuvos žmonėms. Nuoširdžiai apgailestauju pakirtęs piliečių ir bičiulių man parodytą pasitikėjimą, prisiimu visą atsakomybę ir atsiprašau už savo poelgį", – atvirame laiške tuomet teigė Kauno vicemeras.

Į darbą savivaldybėje V.Popovas grįžo šių metų sausio 20 d. Nors būta įvairių kalbų, tačiau iš vicemero pareigų jis neatsistatydino.

"Patyriau nokautą, bet ir po jo kitiems žmonėms padedant galima atsikelti. Boksininkai po nokauto irgi pakyla. Aišku, ta kova būna pralaimėta, bet reikia žvelgti į priekį, – tuomet sakė V.Popovas. – Laikotarpis dabar tikrai nėra lengvas, ir negaliu neišgyventi dėl to. Ne aš pirmas, ne aš paskutinis, nors norėčiau būti paskutinis, nuskambėjęs tokiose istorijose."

Po šio įvykio, V.Popovas nebuvo pastebėtas neblaivus viešose vietose. Kalbama, kad politikas apskritai nevartoja alkoholio.

GALERIJA

  • V. Popovas
  • K. Mikėnas
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Labai

tikiuosi kad nei mikėno nei vasilenkos daugiau nebeliks Kauno miesto Taryboje. mikėnas kaip dinozauras turėtų ir pats išnykti- šis perbėgėlis Kauno miesto Taryboje nuo šustauskininkų- pastarieji išnyko, socialliberalų- išnyko ir partija, liberalcentristų išnyko ir partija dabar naikina konservatorius. O prieš rinkimus kaip ir kiekvienas pomidoras žadėjo , žadėjo ir žadėjo o atėjęs į valdžią ir paraudonavo. Dar tikisi kad niekas iš blogosios pusės jo nepastebės...

to manau

Prajuokinai. Pagal tave visi buve sportininkai priklausantys "Tvarkai ir Teisingumui" turi susirinkti baznyciose ir laisvalaikiu karstai melstis. Deja, neliko vietu. Visi klauptai uzimti konservatoriu.

mamai

pagal įstatymą, tai tas, kas pasakė, privalo teisme įrodinėti, kad pasakė teisybę. Tai apkalbėtajam ir nebūtina teisintis, lai Vasilenko įrodo, kad būtent Mikėnas buvo neblaivus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS