VDU bendradarbiaus su „Intermedix Lietuva“ | KaunoDiena.lt

VDU BENDRADARBIAUS SU „INTERMEDIX LIETUVA“

  • 0

Penkeri metai ir 50 tūkst. eurų stipendijoms geriausiems studentams ir universiteto reikmėms. Tokia sutarties, kurią kovo 9 d. pasirašė VDU ir paslaugas, technologijas ir krizių valdymo IT sprendimus sveikatos apsaugos sektoriui tiekianti „Intermedix Lietuva“, pagrindinė sąlyga.

VDU yra jau trečioji šalies aukštoji mokykla, į kurią investuoja vienas didžiausių ir sparčiausiai augančių darbdavių Kaune. JAV korporacijos „Intermedix“ padalinys „Intermedix Lietuva“ Kaune šiuo metu turi daugiau nei 600 darbuotojų, o iki metų galo planuoja jų gretas išauginti iki 750.

Sutartį pasirašė „Intermedix Lietuva“ direktorius ir viceprezidentas Lukas Jankauskas ir VDU rektorius Juozas Augutis. Pasak J. Augučio, VDU džiaugiasi galėdamas ir toliau bendradarbiauti su verslo atstovais – šioje srityje universitetas itin aktyvus.

„Turime VDU Verslo praktikų centrą, kuris skatina verslumą, ryšius tarp mokslo ir verslo, inovacijoms palankios terpės kūrimą. Rezultatai jau matomi – pernai VDU studentai įkūrė šešias pradedančiąsias įmones IT, biotechnologijų ir aplinkos inžinerijos srityse. Sieksime abipusio bendradarbiavimo su „Intermedix“ ir pasiūlysime jiems pačias geriausias sąlygas – geriausiai Lietuvoje tarptautinių ekspertų įvertintą mokslinį potencialą, vienas moderniausių laboratorijų Baltijos šalyse, taip pat tarptautiškiausią akademinį personalą“, – VDU pranašumus įvardijo rektorius.

„Esame inovatyvi bendrovė – ne tik imame iš mokslo kalvių žinias, įdarbiname absolventus, bet ir duodame joms naudą. Neapsiribojame finansais – mūsų darbuotojai, kurie yra verslo praktikai, skaito paskaitas, aktyviai prisideda prie studijų programų formavimo, yra studentų mentoriai“, − sako L. Jankauskas, pats praeityje baigęs mokslus VDU.

Jo teigimu, VDU absolventai išsiskiria puikiu anglų kalbos mokėjimu – jie sudaro apie 30 proc. bendrovės darbuotojų, tad yra itin svarbūs su JAV sveikatos sektoriumi dirbančiai bendrovei.

„Ši sutartis su VDU – investicija ne tik į universitetą, bet ir į visą šalies ekonomiką“, − pabrėžia „Intermedix Lietuva“ vadovas.

Tą pačią dieną, kovo 9-ąją, VDU pasirašė bendradarbiavimo sutartis ne tik su UAB „Intermedix Lietuva“, bet ir su dar keturiais partneriais: Juozo Grušo meno gimnazija, Kauno bendruomenių centrų asociacija, UAB „Gera Solutions“ ir UAB „Binar Solutions“.

GALERIJA

  • VDU bendradarbiaus su „Intermedix Lietuva“
VDU nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS