Kauno darželio darbuotoja įtariama vaikui girdžiusi psichotropinių vaistų | KaunoDiena.lt

KAUNO DARŽELIO DARBUOTOJA ĮTARIAMA VAIKUI GIRDŽIUSI PSICHOTROPINIŲ VAISTŲ

Kauno vaikų darželio-lopšelio „Bitutė“ darbuotojai prokurorai pareiškė įtarimus dėl vaiko girdymo psichotropiniais vaistais. Tyrimas teismą gali pasiekti iki rudens.

Dvejų metų berniukas į Kauno klinikas atvežtas pernai spalį. Šlapime rasti benzodiazepinų pėdsakai.

„Ši darželio darbuotoja ilgą laiką turėjo specialaus liudytojo statusą, tačiau ikiteisminio tyrimo metu surinkus pakankamai daug duomenų jai pareikšti įtarimai. Tai yra tos pačios grupės, kurioje ir buvo mažametis vaikas, auklėtojos padėjėja. Dvi auklėtojos liko specialiosiomis liudytojomis“, – portalui kauno.diena.lt šiandien sakė Kauno apygardos prokurorė Renata Oželienė.

Pareigūnė teigė, kad ikiteisminio tyrimo metu atlikta labai daug ekpertizių, tačiau daug detalių negali atskleisti, nes tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga.

„Tyrimas dar nėra visai pabaigtas. Gavus paskutines ekspertines išvadas, byla bus perduota teismui. Tačiau tai gali trukti ilgiau kaip mėnesį, nes tai didelis tyrimas, o kai kurie ekspertai šiuo metu atostogauja“, – apie tolimesnius veiksmus sakė prokurorė.

Pasak R.Oželienės, lopšelio-darželio „Bitutė“ auklėtojos padėjėja kategoriškai neigia davusi vaikui vaistų, tačiau atsisakė pasitikrinti poligrafu.

Poligrafu tikrinamas žmogaus atvirumas tyrimui, tai štai – ji atsisakė tirtis.

„Visuomenėje tai laikoma melo detektoriumi, nors tai yra skirtingi tyrimai, tačiau iš esmės poligrafu tikrinamas žmogaus atvirumas tyrimui, tai štai – ji atsisakė tirtis“, – komentavo prokurorė.

„Vaikų darželio darbuotoja, kuriai pareikšti įtarimai, bus nušalinta nuo pareigų. Nusikaltimas yra žiaurus ir protu nesuvokiamas. Juolab kad šiuo atveju kalbama apie pažeistus vaiko interesus, galimai tyčiniais veiksmais padarytą žalą jo sveikatai. Lauksime tyrimo pabaigos ir jei įtarimai pasitvirtins, darbuotoja bus nedelsiant atleista iš pareigų“, – komentavo Kauno vicemerė Rasa Šnapštienė.

Apie šią istoriją jau rašė portalas kauno.diena.lt. Pernai spalį policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nežymaus mažamečio sveikatos sutrikdymo po to, kai iš Kauno klinikų pranešimą apie tėvų atvežtą mažylį, kuris stacionarizuotas dėl intoksikacijos raminamaisiais vaistais. Medikams radus šių psichotropinių medžiagų berniuko šlapime, jo motina apkaltino sūnaus darželio darbuotojas. Esą šios davė mažyliui prieš pietų miegą vaistų, kad jis netrukdytų miegoti kitiems vaikams. Atsiimant jį iš darželio apie 15 val., mažylis buvo įtartinai vangus ir mieguistas.

Klinikose atsidūrusiam mažyliui pernakt buvo prijungta lašinė. Vaikų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas tąkart pasakojo, kad vaikui diagnozuotas lengvas apsinuodijimas – nei kvėpavimas, nei sąmonė nebuvo sutrikusi.

Kauno lopšelyje-darželyje buvo atlikta krata. Policijos pareigūnai pas darželio darbuotojas buvo radę vaistų. Dvi darželio auklėtojos ir viena jų padėjėja turėjo receptinių vaistų, kurių sudėtyje yra psichotropinių medžiagų. Tokie vaistai dažnai skiriami suaugusiesiems ir veikia kaip raminamieji. Vaikams be priežasties duodami vaistai gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų.

Tąkart darželio direktorė Rimutė Širmulienė gynė pavaldines ir tikino, kad auklėtojos negalėjo vaikams duoti vaistų. Dabar su direktore susisiekti nepavyko, nes ji atostogauja.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

durnam "kauniečiui"

nerūkyk ir neuostyk neaiškios kilmės miltelių

Anonimas

Kai mano dukra prieš 15metu lankė šį darželį,jau tada buvo viena auklėtoja kuri su degtinės buteliu šlaistėsi po grupe.Buvo baisu dukrą palikti darželyje. Ir auklyte buvo kuri vartodavo raminamuosius.Tai gal dar cia tos pačios vis dar dirba.Rasem pareiškimą tada direktoriai,bet veltui ji viską taip uzglaiste,kad vos ne tėvai liko kalti.

Kaunietis

au seniai buvo aisku, kad Kauno Krabo padlaizio Virginijaus Mazeikos vadovavimas miesto svietimo sistemai gero neatnes. Rupainienes duokliu rinkimai ir darzelio atvejis tai tik ledkalnio virsune. Yra mokyklu, kuriose mokleiviu tevai moka "nuoma" uz naudojimasi drabuziu spintelemis, yra darzeliu, kuriuose dirba "mirusios sielos".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS