Matuko nužudymo byla: advokatai prašo kaltinamuosius išteisinti | KaunoDiena.lt

MATUKO NUŽUDYMO BYLA: ADVOKATAI PRAŠO KALTINAMUOSIUS IŠTEISINTI

  • 15

Kauno apygardos teismas šiandien baigė nagrinėti itin žiauriu keturmečio Matuko nužudymu kaltinamų buvusių sugyventinių Monikos Kaziukaitytės ir Gedimino Kontenio bylą. Ar ją nagrinėjanti teisėjų kolegija patenkins teisiamųjų advokatų bei šiems antrinančių jų ginamųjų prašymus juos išteisinti, ar įsiklausys į prokuroro reikalavimą įkalinti kaltinamuosius šiuo Lietuvą sukrėtusiu nusikaltimu ilgiems metams paaiškės jau po kelių savaičių.

Šiandien šioje rezonansinėje byloje baigiamąsias kalbas pasakė nužudyto mažylio motinos M.Kaziukaitytės advokatas Sigitas Štaraitis, nusamdytas jos artimųjų, bei G.Konteniui valstybės skirtas advokatas Egidijus Grigaravičius. Po to buvo suteikta teisė į paskutinį žodį abiem teisiamiesiems.

Ir S.Štaraitis, ir E.Grigaravičius prašė teismo jų ginamuosius išteisinti. Abiejų motyvai buvo panašūs – esą mažylio žūties kaltininkas – ne jo ginamasis.

Panašiai, suteikus jiems teisę į paskutinį žodį, kalbėjo ir patys teisiamieji. G.Kontenis įrodinėjo, kad tragedijos kaltininkė – buvusi jo sugyventinė, apie valandą skaitydamas iš anksto pasirašytą tekstą. M.Kaziukaitytė, kuriai, kaip jau rašyta, atliktas tyrimas poligrafu nebuvo palankus, ir vėl iš susijaudinimo kalbėjo nerišliai.

Kaip jau rašyta, kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras Vytautas Gataveckas siūlo teismui įkalinti praėjusią savaitę jau antrą – 29-ąjį gimtadienį už grotų sutikusį G.Kontenį iki gyvos galvos. 24-erių M.Kaziukaitytei, paneigusiai, kad rengiasi tekėti už 20 metų už taip pat didelį atgarsį sukėlusią dvigubą žmogžudystę įkalinto Nerijaus Kalaušio, prokuroras siūlo septyniolikos metų laisvės atėmimo bausmę.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Nomeda

Atiduoti kitu Mamu teismui abu. Geriausia bausme.

o

kas privede prie tokio gyvenimo ar ne ta mafija kuri iki siol toleruoja narkotikus kuriems uzmerkiamos akys valdininku atsakingu uz kontrole tai juos reiketu sodinti iki gyvos galvos kad nereiketu traumuoti jaunimo nes ateitis baisi kur toleruojami homoissigimeliai ir tai masonu tikslas sunaikinti zmonija o musu pusprociai runkeliai sadistiniais istatymais juos toleruoja ypac /prokurorai/ pavaldus magnolijom........

Fargo

Man labiau patiktų ,jei šio straipsnio pavadinimo paskutinis žodis būtų "pakarti"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS