Daugiabučio laiptinėje – nepageidaujamas kaimynas | KaunoDiena.lt

DAUGIABUČIO LAIPTINĖJE – NEPAGEIDAUJAMAS KAIMYNAS

Vieno Naujakiemio gatvės daugiabučio gyventojai jau kurį laiką turi kęsti laiptinę okupavusį vyrą. Nepageidaujamas naujakurys čia ne tik atlieka gamtinius reikalus, bet ir klausosi muzikos, kalbina praeinančiuosius.


 

Vieno Naujakiemio gatvės daugiabučio gyventojai jau kurį laiką turi kęsti laiptinę okupavusį vyrą. Nepageidaujamas naujakurys čia ne tik atlieka gamtinius reikalus, bet ir klausosi muzikos, kalbina praeinančiuosius.

Naujakiemio gatvės 16-ojo namo gyventojai skundžiasi itin nemalonia kaimynyste. Jų laiptinėje apsigyveno ir ramybę drumsčia benamis.

Gyventojų teigimu, šis žmogus laiptinėje tuštinasi, rūko, klausosi muzikos iš jam priklausančio radijo imtuvo, niokoja pašto dėžutes bei paryčiais beldžiasi į namo gyventojų duris, prašydamas cigaretės arba norėdamas paglostyti augintinius. Klaipėdiečiai įtaria, kad vyras gali turėti protinę negalią.

Nepageidaujamą gyventoją jau ne kartą teko išprašyti policijos pareigūnams. Dienomis pensinio amžiaus vyras šlaistosi mieste, o sutemus grįžta į būstą atstojančią laiptinę.

Penktadienį Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai bei socialinis darbuotoja nuvyko į minėtą daugiabutį, kad nemaloni situacija pagaliau būtų išspręsta.

Tačiau tik vakarais į laiptinę sugrįžtančio vyro tikrintojams rasti nepavyko, jo bus ieškoma kitomis dienomis.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio teigimu, išsiaiškinta, kad nepageidaujamas kaimynas iš tiesų nėra benamis.

Bėdžius savo gyvenamąją vietą yra deklaravęs viename iš minėtoje laiptinėje esančių butų.

„Jis ten yra deklaruotas, turi šiokių tokių pajamų – gauna pensiją. Tame bute gyvena ir jo sesuo“, – dėstė V.Valys.

Tiesa, benamiu laikyto vyro sesuo tikrintojams durų neatidarė. Su ja dar taip pat planuojama susisiekti ateityje.

Poskyrio vedėjas pastebėjo, kad, norėdami išspręsti šią situaciją, daugiabučio gyventojai nepageidaujamam kaimynui neturėtų rodyti tolerancijos.

Name, anot V.Valio, vertėtų įrengti kodine spyna rakinamas duris, pastebėjus bėdžių laiptinėje išprašyti jį arba kviesti policiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Irena

Teko girdėti ,kaip tokie "bėdžiai" vieni kitiems gyrėsi,jog turi pasiėmę greitųjų kreditų,vienas gyrėsi,kad jo skola siekia net 60 tūkstančių ir nieko. Taigi nereikėtų jų toleruoti. Turi jie ,kur pernakvoti ir kur pavalgyti. Tik ,kad ten išgerti neleidžia. Taigi jie ir okupuoja laiptines.

Nebūkime abejingi

Aš suprantu, kad toks kaimynas nekelia malonumo. Tačiau jis irgi žmogus. Nebūkime abejingi. Egzistuoja aibė institucijų, kurios PRIVALO spręsti savo kompetencijai priskirtus klausimus, tegul valstybės tarnautojai rūpinasi visuomenės gerove. Keletas skambučių daug nekainuos.

hmm

Kurios straipsnio dalies Jūs nesupratote. Tas žmogus gyvena bute kuris toje laiptinėje. Dėkit kokias norit spynas, jis ir kodą žinos ir raktus turės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS