Į „Svirpliuką“ vaikai grįš rudenį | KaunoDiena.lt

Į „SVIRPLIUKĄ“ VAIKAI GRĮŠ RUDENĮ

  • 1

Tikimasi per du mėnesius iki rugsėjo pradžios pabaigti atnaujinimo ir statybos darbus darželyje „Svirpliukas“. Šiuo metu jau baigtas remontuoti senasis korpusas ir pastatytas naujasis. Po atnaujinimo darželis bus pritaikytas 250 vaikų, iki tol čia tilpo pusantro šimto darželinukų.

Klaipėdos savivaldybės administracija su rangovais dėl darželio „Svirpliukas“ renovacijos ir naujo priestato statybų sutartį, kurios vertė – 2,3 mln. eurų, pasirašė 2020 m. lapkritį.

Darbai turėjo trukti dvejus metus, juos planuota baigti pernai gruodžio 1-ąją, bet terminai nukelti šių metų rudeniui.

Savivaldybės atstovai tuomet teigė turėję rimtą problemą su projektuotojais, bet tie klausimai buvo išspręsti.

Dar viena bėda buvo šilumos vamzdžiai, kurie buvo gaminami Ukrainoje, tad dėl ten vykstančio karo teko ieškoti kompromisinių variantų.

Rūpestį kėlė ir tai, kad projektas yra europinis, ir nustatyta konkreti data, kada jis turėjo būti pabaigtas.

Maža to, per tą laiką projektas kiek pabrango, bet rangos sutartis savivaldybė indeksavo, kiek leidžiama pagal įstatymą.

Labai tikimės, kad darželis duris atvers jau šio rugsėjo 1-ąją.

Nepaisant visų nesklandumų, jau pastatytas naujas modernus darželis, kur papildomai įrengtos penkios grupės, įstaiga pritaikyta 250 vaikų, iki tol tilpo tik 150.

„Labai tikimės, kad darželis duris atvers jau šio rugsėjo 1-ąją“, – patikino Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Kol vyksta remontas, vaikai iš lopšelio-darželio „Svirpliukas“ ugdomi moduliniuose nameliuose, pastatytuose darželių „Pingvinukas“ ir „Obelėlė“ teritorijose.

Namelių nuoma miestui kainuos apie pusę milijono eurų.

„Yra galimybė dar pratęsti tų namelių nuomą, nes remontuojame ir kitus darželius. Yra poreikis iš kitur laikinai iškelti vaikus, kol vyksta remontas. Kaip tik dabar remontuojamas darželis „Žiogelis“ Kauno gatvėje. Kitais metais ruošiamės kitas įstaigas atnaujinti. Bet kuriuo atveju tuos modulinius namelius reikia išnaudoti, jei nebus poreikio vaikų perkelti iš remontuojamų patalpų, ten bus galimybė formuoti daugiau grupių, nes vietų darželinukams mieste nuolat trūksta“, – teigė V. Švedas.

GALERIJA

  • Į „Svirpliuką“ vaikai grįš rudenį
Ryčio Laurinavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gintas

Pagaliau prasideda tikros o ne tariamos renovacijos. O tai po vieną kampą patvarko ir įvardina - renovacija. O toliau kapstykitės patys , kaip išmanote.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS