Joninių mugė – jau Klaipėdoje | KaunoDiena.lt

JONINIŲ MUGĖ – JAU KLAIPĖDOJE

  • 0

Ketvirtadienį ir penktadienį Klaipėdos Naujajame turguje – tradicija tampanti Joninių mugė. Apie 80 prekiautojų nuo pat ryto laukia savo klientų su rankų darbo gaminiais, Lietuvos meistrų gardėsiais, keramikos, medžio dirbiniais. O keturkojų šeimininkai mugėje ras lauktuvių ir savo augintiniams.

Šiandien mugė vyks iki 17 val. Penktadienį prasidės 9 val. ir truks iki 16 val., tačiau esant klientų srautams, dirbs ir ilgiau.

Klaipėdos Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas teigė, kad viskas vyksta pagal planą, o žmonių mugėje tikrai netrūksta.

Mugė jau tampa tradicine.

„Viskas vyksta pagal planą. Mugė jau tampa tradicine. Šiuo metu pas mus atvažiavę apie 60 verslininkų iš visos Lietuvos. Jie su malonumu atvažiuoja į Klaipėdą, jiems čia patinka. Daug pastangų nereikėjo, kad juos priviliotume, jie čia jaučiasi kaip namuose, ypač tokiu laiku, kai šilta, jūra šalia“, – tikino V. Karmanovas.

Anot jo, klaipėdiečiai apie šią mugę teiravosi dar prieš savaitę. Be to, šiemet mugę nuspręsta paankstinti, nes Joninių diena, kuri šiemet bus šeštadienį, yra nedarbo diena.

„Visi klaipėdiečiai laukia šios mugės. Jau prieš savaitę skambino, klausė, kada bus. Mugė būdavo penktadieniais ir šeštadieniais, šį kartą – viena diena anksčiau. Joninės – nedarbo diena ir mugininkai nori prieš Jonines padirbėti, kad per jas ramiai ieškotų paparčio žiedo“, – pažymėjo Naujojo turgaus direktorius.

Ryčio Laurinavičiaus nuotr.

Kainos šiemet nesikeitė, nors galima rasti įvairių. Pavyzdžiui, aviečių indelis kainuoja 3 Eur, kilogramas šilauogių – 10 Eur, vyšnių – 6 Eur.

„Nejaučiu, kad kainos būtų per didelės. Ir patys prekybininkai puikiai žino pirkėjo galimybes, tad neužkels kainos, kad niekas nepirktų“, – sakė V. Karmanovas.

GALERIJA

  • Joninių mugė – jau Klaipėdoje
  • Joninių mugė – jau Klaipėdoje
  • Joninių mugė – jau Klaipėdoje
  • Joninių mugė – jau Klaipėdoje
  • Joninių mugė – jau Klaipėdoje
  • Joninių mugė – jau Klaipėdoje
Ryčio Laurinavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS