Klaipėdoje pašalintas vienas sovietinių reliktų – „pergalės“ akmuo | KaunoDiena.lt

KLAIPĖDOJE PAŠALINTAS VIENAS SOVIETINIŲ RELIKTŲ – „PERGALĖS“ AKMUO

Klaipėdiečiai pasigedo prieš metus dingusio akmens, kuris buvo netoli Draugystės parko. Vietoj jo – tuščia duobė. Tačiau Klaipėdos savivaldybės atstovai teigė, kad teritorija baigiama tvarkyti, o akmuo buvo pašalintas ne be priežasties.

Klaipėdietė Irena teiravosi, dėl kokių priežasčių buvo nuimtas minėtas akmuo ir kodėl vietoje jo nepastatė kito arba tiesiog neapželdino šios teritorijos?

„Jau metus netoli Darželio stotelės, Draugystės parko, nebėra didelio akmens, vietoj jo palikta duobė. Ten auga ir dvi tujos, viena visai sudžiūvusi, šakos nulūžusios, stovi neliečiama daugiau negu metus. Man įdomu, kodėl nuėmė tą akmenį, gal ten buvo kokia nors sovietinė simbolika?“ – teiravosi Irena.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas pažymėjo, kad akmuo nebuvo įtrauktas į kultūros paveldo sąrašą, taip pat neatitiko tam tikrų faktinių aplinkybių.

„Šis akmuo yra pašalintas prieš metus. Sprendimas buvo priimtas 2022 m. gegužės 5 d. tuometinio savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio sudarytos ir vadovaujamos komisijos. Atsižvelgus į aplinkybes, jog ant akmens buvo užrašyta, kad „Parkas įkurtas Pergalės Didžiajame Tėvynės kare 30-mečiui paminėti“, akmuo buvo bešeimininkis, neįtrauktas į kultūros paveldo registrą, užrašas neatitiko istorinės tiesos, taip pat ir faktinių aplinkybių, nes parkas šiuo metu yra „pasislinkęs“ į kitą pusę“, – sakė A. Žukas.

Akmuo buvo skirtas įamžinti Draugystės parko įkūrimą 1975 m. Tačiau pernai, prasidėjus karui Ukrainoje ir vis dažniau iškylant sovietinių reliktų panaikinimo klausimams, akmenį nuspręsta pašalinti.

„Vietos, kurioje stovėjo akmuo, sutvarkymu rūpinasi Miesto tvarkymo skyrius, šiuo metu teritorija yra baigiama sutvarkyti“, – informavo A. Žukas.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

Anonimas

O ant biržos tilto vis dar “smirdančios” ruskiu žvaigždės..

taigi

Naujas žydrųjų komjaunuolių bajeris - Lietuvos trispalves kelia tik vatnykai, tikri patriotai kelia slavų dvispalvę :)))

logiška

Paskutinė naujiena iš "fronto" , banderų neonaciai visus vairuojančius volvo paskelbė vatnykai, gerbiami "patriotai" , jūs privalote atiduoti savo automobilius į metalo laužą, o logistikos įmonės turinčios volvo sunkvežimius sustabdyti savo veiklą. Salo Ukrainė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS