Naujovės pasėjo tėvų nerimą | KaunoDiena.lt

NAUJOVĖS PASĖJO TĖVŲ NERIMĄ

Nuo artėjančio rugsėjo privalomu tapsiantis priešmokyklinis ugdymas privertė sukrusti uostamiesčio tėvus. Jie baiminasi, esą šešiamečiams bus sunku adaptuotis naujoje aplinkoje.

Klaipėdos Vitės pagrindinėje mokykloje bus atidarytos dvi papildomos priešmokyklinio ugdymo grupės. Po vieną – L.Stulpino ir "Smeltės" progimnazijose. Iš viso šiemet mokyklose atsiras aštuonios tokios grupės. Kiekvienoje jų mokysis iki 20 vaikų.

Apie tai išgirdę tėvai ėmė piktintis, kad Klaipėdos lopšelio-darželio "Bitutė" ir kitų įstaigų priešmokyklinukus ketinama iškelti į naują vietą. Suabejota, ar ugdymo grupės bus įrengtos kokybiškai.

Tėvai dvejojo ir dėl Vitės mokyklos tinkamumo organizuoti tokį ugdymą, esą įstaiga neatitinka keliamų higienos reikalavimų, o tėvai tik maitinami pažadais, jog viskas bus deramai paruošta.

Priešmokyklinukų tėvų manymu, minėtas grupes reikėtų kurti tuose pačiuose darželiuose, kuriuos lanko jų atžalos.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė patikino, kad situacija jau išspręsta, o grupės – pilnos.

"Vitės pagrindinėje mokykloje vietų jau nebėra – buvo užpildytos visos trys grupės. Natūralu, kad išėjus iš darželio, kur galbūt jaukesnė aplinka, vaikams prireiks laiko adaptuotis. Bet Vitės mokykloje patalpos bus tinkamai ir kokybiškai paruoštos priimti vaikus iš įvairių įstaigų, savivaldybė skyrė nemažai lėšų. Rūpinamės tuo", – teigė pašnekovė.

Anot V.Kazakauskienės, centrinėje miesto dalyje verkiant reikėjo ugdymui skirtų patalpų ir, laimė, Vitės pagrindinė mokykla tam pasirodė tinkama.

"Bendrojo ugdymo mokyklos nėra tokios baisios, kaip iš pradžių gali atrodyti. Paprastai vaikai integruojasi ir puikiai pereina į pirmas klases", – įsitikinusi ji.

Šiemet iš viso mokyklose įrengti aštuonioms ikimokyklinio ugdymo grupėms skirta 42,7 tūkst. eurų. Vien tik Vitės mokyklai dviem grupėms įrengti atseikėta 17,7 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ir aš nesuprantu,

kam reikalinga ta paruošiamoji grupė???

tėvai

Kodėl mes turime gyventi nuolatinėse pertvarkose.Vaikai iki septynerių metų lanko darželius ir viskas puiku.Jau nuo tų įvairiausių,dažnai tėvams nepriimtinų pertvarkų, koktu darosi.

bbd

komentaras taiklus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS