Permainos: kas taps naujuoju kelių policijos Klaipėdos apskrityje vadu? | KaunoDiena.lt

PERMAINOS: KAS TAPS NAUJUOJU KELIŲ POLICIJOS KLAIPĖDOS APSKRITYJE VADU?

Apie pokyčius karjeroje pranešęs buvęs Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika sukėlė šiokią tokią sumaištį tarnyboje. Į šias pareigas paskirtas laikinas vadovas, netrukus bus skelbiama atranka ir bus ieškoma nuolat šias pareigas galėsiančio eiti pareigūno.

Nuo pirmadienio M. Džermeika yra Lietuvos probacijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas.

Vakar Klaipėdos AVPK atstovai pranešė, kad laikinai Kelių policijos skyriaus viršininko funkcijas eis buvęs M. Džermeikos pavaduotojas, administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Aurelijus Jankauskas. Tikėtina, kad jis dalyvaus atrankoje.

Kas taps naujuoju kelių policijos Klaipėdos apskrityje vadu, turėtų paaiškėti iki Kalėdų.

Paskelbus atranką pretendentai turėtų suskubti pateikti dokumentus per porą savaičių. Šis pokytis komisariate, ko gero, bus pirmas, bet ne paskutinis.

Vis dar laukiama, ką Seimas nuspręs dėl policijos komisariatų performavimo. Po to bus priimtas naujas Lietuvos Respublikos vidaus tarnybos statutas.

Apsvarstę, ką lems šie pokyčiai, nemažai vyresnio amžiaus ir aukštesnes pareigas užimančių pareigūnų svarstys, ar palikti tarnybą, kai kuriems jų bus įteikti atleidimo lapeliai.

Kol kas neaišku, ar keisis AVPK vadovas, bet jei bus sujungti Klaipėdos ir Tauragės apskričių komisariatai, vadovas bus vienas vietoje dviejų.

Klaipėdos apskrities policijos viršininko Alfonso Motuzo kadencija pratęsta metams. Suformavus policijos apygardas, tokio padalinio vadovo pareigoms užimti taip pat bus skelbiama atranka.

A. Motuzas teigė planuojąs savo ateitį, yra baigęs teisės magistro studijas, turi nemenką vadovavimo dideliam komisariatui patirtį, todėl ketina dalyvauti konkurse, tiesa, neprasitarė, į kokias pareigas pretenduotų.

„Klaipėda yra labai geras ir geidžiamas miestas, čia patogu ir gera gyventi, bet kai pareigos yra rotuojamos, negali įsišaknyti visam laikui“, – sakė A. Motuzas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

.

Na, vienu asilu bus mažiau. Tikėkimės, sekantis vadas turės bent jau ne neigiamą IQ, kaip jo pirmtakas. Gal pasibaigs, pagaliau, tie debilų "reidai".

autorei

Kur šokas? Negalima keisti pareigų?

PAMAČIAU UŽRAŠĄ - "TEISINGUMO MINISTERIJA"

Vienas lietuvis, vaikščiodamas po Praha pamatė pastatą su užrašu "jūrų ministerija". Užėjęs klausia:"Kam jums jūrų ministerija jeigu neturite jūros"? Gavo atsakymą: " O kam jums teisingumo ministerija, jeigu Lietuvoje teisingumu net nekvepia"?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS