Streikuojantys žygeiviai skuba į Vilnių | KaunoDiena.lt

STREIKUOJANTYS ŽYGEIVIAI SKUBA Į VILNIŲ

Streikuojantys žygeiviai – mokytojai ir juos palaikantys moksleiviai, pėsčiomis einantys iš Klaipėdos į Vilnių, priversti spartinti žingsnį, nes planuojamas visuotinis mokytojų mitingas Vilniuje rengiamas spalio 12-ąją, keturiomis dienomis anksčiau, nei planuota. Šiandien iki tikslo klaipėdiečiams liko mažiau nei 80 km.

„Visuotinis mokytojų mitingas. 12 diena, 12 valanda. Vilnius. V. Kudirkos aikštė. Mes privalome ten būti“, – tokį tikslą išsikėlė rugsėjo 29-ąją iš Klaipėdos į sostinę pėsčiomis išėję mokytojai ir juos palaikantys mokiniai.

Pradžioje buvo planuota, kad Vilnių žygeiviai pasieks spalio 16 d., tačiau patikslinus mitingo laiką, teko spartinti ėjimą.

Vakar vakare žygeiviai turėjo pasiekti Rumšiškes ir ten pernakvoję leistis toliau. Nuo Rumšiškių iki Vilniaus – mažiau nei 80 km, kuriuos ėjikai pasiryžę įveikti per tris dienas.

Vakar žygeivių grupę sudarė apie 60 žmonių, tačiau tie, kurie nuo Klaipėdos eina nuo pat starto, yra tik keturi – dvi mokytojos ir du moksleiviai, kita komandos dalis keičiasi ir įvairuoja, prie žygeivių nuolat prisijungia nauji žmonės iš Kauno, Alytaus ir Elektrėnų, atvyko Klaipėdos mokytojų grupė.

Sekmadienį žygeivius papildė Raudondvario mokyklos mokytojai ir mokiniai, tad einančiųjų buvo jau daugiau nei šimtas.

Labai mus palaiko vietos bendruomenės.

Viena šio žygio dalyvių Klaipėdos Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ir mokyklos profesinės sąjungos lyderė Lilija Bručkienė eina visą maršrutą ir nusiteikusi labai ryžtingai.

„Kaip mūsų savijauta? Kaip matote, dar einame. Tas nusiteikimas ir adrenalinas, kurį gauname žygiuodami, kol kas palaiko ir fizines mūsų jėgas. Sekmadienį patekome į škvalą, bet nestojome. Kadangi vėjas putė į nugaras, tai buvo prasmingiau eiti, negu stovėti. Labai mus palaiko vietos bendruomenės. Įspūdį paliko Raudondvario žmonės, kur mus ne tik pavaišino, bet ir buvo paruošę pleistrų, vienkartinių lietpalčių, sausų kojinių, pirštinių ir net batų“, – įspūdžiais dalijosi L. Bručkienė.

Po pastarojo streiko, kai mokytojai tris savaites nakvojo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pastate, L. Bručkienė parašė knygą „Be penkių minučių prestižinė“.

Paklausta, ar po žygio ketina rašyti dar vieną, mokytoja sakė, kad pirmiausia reikia nueiti iki tikslo.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

To Meluoja...

Tamsta skaityti nemoka , ar neskaitot iki gali - "ta žymiuoji" eina, "ryžtinga", ir nebuvo palikusi savo komandos nei minutės. Šaunuoliai žygeiviai, didžiuojuosi, kad Lietuvoje yra žmonių, kurie daro, o nelieja nuodų, nepakėlus užpakalio nuo sofos

melagiai tie žygeiviai

A jau tik 4,tai ką žymioji jau pavargo,o juk visi skelbiais kad eina kasdien po 15 km

a po x um reikia?

Vistiek nieko nedasimuš Visii tik daro darymą kad daryti O 3/4 LT profssajugų . atstatė subines valdžagyviu jabalkai ir sutiko su alia sexugdymo programom Ko ūs verti ,,mokytojai"? Jūs mokytojai? Pikčiauisa -ko jūs durniai be reikalo eikvojat laiką?!Ne savo o mūsų ir savo mokinių laiką..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS