Uostamiestyje vėl bursis kalviai | KaunoDiena.lt

UOSTAMIESTYJE VĖL BURSIS KALVIAI

Kitą savaitę uostamiestyje vyks jubiliejinis tradicinis kalvystės pleneras „Keturi vėjai“. Net kelias dienas Klaipėdoje viešės dešimtys kalvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių. Renginio metu gimsianti skulptūra bus padovanota miestui.

Antradienį pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską apsilankęs Lietuvos kalvių sąjungos pirmininkas Linas Leščiauskas negailėjo komplimentų neseniai praūžusiai Jūros šventei ir pranešė apie netrukus mieste vyksiantį kitą tradicinį renginį – tarptautinį kalvystės plenerą „Keturi vėjai“. Dešimtą kartą organizuojamas renginys nugriaudės rugpjūčio 12–14 d.

Kitą penktadienį dešimtys meistrų susirinks „Lino kalvėje“, o didysis renginio šėlsmas numatomas šeštadienį apie 10 val., kai gausus būrys kalvių įsikurs Šiaurės rage.

Šeštadienį čia bus galima pamatyti dirbančius kalvius, jų įrangą, oras įkais nuo karštos geležies, o lankytojai bus viliojami kūrybiniu procesu.

„Visa tai yra skirta Klaipėdai, klaipėdiečiams, Klaipėdos svečiams. Viliamės, kad šis renginys dar pagyvins ir taip labai gyvą miestą“, – pastebėjo pirmininkas.

Jau ne pirmus metus į plenerą atvyks meistrai iš Čekijos, Latvijos, Rusijos. Maždaug 30 svečių delegacijos laukiama iš Ukrainos bei kitų šalių, netrūks ir šio amato atstovų, gerbėjų iš įvairių Lietuvos kampelių.

„Mūsų bendras sumanymas – nukaldinti skulptūrą kalvystės mūzai, kalvių įkvėpėjai. Angelui, kuris globoja ir visaip kitaip įkvepia kalvius kurti ir dirbti“, – kalbėjo L.Leščiauskas.

Anot jo, plenerų metu gimusiais kūriniais siekiama papuošti Klaipėdą. Ir šįkart skulptūra bus padovanota uostamiesčiui.

Pasak Lietuvos kalvių vedlio, jau numatyta vieta, kur po renginio bus įkurdintas minėtas kūrinys. Skulptūra turėtų papuošti vieną atvirų erdvių, esančių J.Janonio gatvės viduryje. Čia jau paruoštas postamentas.

„Buvome kalbėję su kai kuriais Klaipėdos valdžios atstovais, taip pat girdėjome ir pasiūlymų. Ši vieta labai tinka mūsų sumanymui, sukurtai kompozicijai. Ši erdvė tikrai būtų įspūdinga, jeigu joje atsirastų būtent mūsų kūrinys“, – pastebėjo L.Leščiauskas.

Renginio metu meistrai ne tik dirbs prie vieno bendro kūrinio, bet ir bendraus su plenero lankytojais, kiekvienas norintis galės pabandyti įsijausti į kalvio darbą, vyks kalvių varžytuvės bei kitos atrakcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS