Vienišiems seneliams – šventinė popietė | KaunoDiena.lt

VIENIŠIEMS SENELIAMS – ŠVENTINĖ POPIETĖ

Vieniši seneliai penktadienį rinkosi į šventinę popietę, kur, susėdę prie bendro pietų stalo, giedojo giesmes, bendravo. Garbaus amžiaus klaipėdiečiai sulaukė ir Kalėdų Senelio siurprizo.

Į šventinę popietę vienišus senelius pakvietė evangelikų liuteronų parapijos labdaros ir kultūros organizacija "Sandora", įsikūrusi Turgaus g. 35. Ji garbaus amžiaus žmones prie bendro stalo suburia tris kartus per metus: Velykų, Pjūties ir Padėkos (derliaus) šventės bei Kalėdų progomis.

"Šiuo metu globojame 27 senelius. Visus juos pakvietėme", – tvirtino evangelikų liuteronų parapijos labdaros ir kultūros organizacijos "Sandora" pirmininkė Magdalena Piklaps.

Senelius sutiko ir artėjančių švenčių proga pasveikino kunigas. Tada visi susėdo prie pietų stalo. Vėliau seneliai giedojo giesmes, bendravo. Sulaukta ir deserto – pyragų bei kavos.

Popietei pasibaigus, visiems seneliams buvo įteiktos valgomos dovanėlės.

"Daugiausia ateina vienišos moterys. Vieni seneliai patys atvyksta, kitus atveža artimieji. Norime žmonėms sukurti šventę. Juk ne kiekvienas gali nueiti į bažnyčią, susitikti su bendraminčiais. Čia seneliai pabendrauja neoficialioje, šiltoje aplinkoje. Stengiamės, kad šventėse dalyvautų vis skirtingi žmonės", – pasakojo M.Piklaps.

Evangelikų liuteronų parapijos labdaros ir kultūros organizacijos "Sandora" nuolat padeda į bėdą pakliuvusiems klaipėdiečiams. Nepriteklių išgyvenantys žmonės čia gali gauti įvairių medicininių priemonių, pavyzdžiui, vaikštynių, neįgaliųjų vežimėlių, sauskelnių suaugusiesiems, paklotų.

Taip pat žmonės gali pasirinkti rūbų, avalynės, patalynės, indų. Tie, kuriems reikia pagalbos, laukiami pirmadieniais ir ketvirtadieniais nuo 16.30 val.

Draugija turi ir valgyklą. Kasdien, išskyrus savaitgalius, ji pamaitina apie 40 žmonių. Pirmoji grupė valgo nuo 11.30, antroji – nuo 12.30 val.

Organizacija bendradarbiauja ir su labdaros fondu "Maisto bankas". Nuo 16.30 val. laukiami sunkiai besiverčiantys žmonės iš miesto. Jiems suteikiami maisto daviniai.

Draugija globoja ir daugiavaikes šeimas. Vaikams daug metų buvo organizuojamos stovyklos. Jų metu mažieji ne tik pramogaudavo, dalyvaudavo įvairiose išvykose, bet ir įgydavo žinių.

Organizacija sunkiai besiverčiantiems žmonėms rengia ir pažintines išvykas.

M.Piklaps pabrėžė, kad pagalbos į organizaciją gali kreiptis visi, kuriems jos reikia, nepriklausomai nuo konfesijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kristina

Dideli linkejimai Jums,Magdalena Piklaps,sveikatos Jums!!!!!

Anonimas

Nuoširdžiausi sveikinimai ir padėka gerajai Magdutei Piklaps... Šitiek metų dirba...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS