VPT įpareigojo nutraukti „Naglio“ rekonstrukcijos konkursą – jis bus skelbiamas iš naujo | KaunoDiena.lt

VPT ĮPAREIGOJO NUTRAUKTI „NAGLIO“ REKONSTRUKCIJOS KONKURSĄ – JIS BUS SKELBIAMAS IŠ NAUJO

Lietuvos kino centras turi nutraukti 8,3 mln. eurų vertės Palangos kino teatro „Naglis“ rekonstrukcijos konkursą, nes jo reikalavimai tiekėjams dirbtinai ribojo konkurenciją, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Kino centras tokios išvados teismui neskųs, konkursą nutraukia ir balandį jį žada skelbti iš naujo.

Centro projektų vadovė Giedrė Simanauskaitė teigė, kad šis projektas unikalus, tokio masto kino infrastruktūros rangos viešųjų pirkimų iki šiol nebuvo, tad ir nebuvo nusistovėjusios praktikos, kuria būtų atsižvelgiama į pirkimų specifiką, reikalavimus kino erdvėms.

„Tikimės, kad patikslinti viešojo pirkimo reikalavimai užtikrins potencialių rangovų aktyvų įsitraukimą ir susidomėjimą konkursu“, – BNS sakė G. Simanauskaitė.

Pasak jos, bus atsižvelgta į vieną esminių VPT pastabų – kitaip suformuluoti potencialių rangovų patirties reikalavimą. Jis bus tikslinamas sudarant sąlygas konkurse dalyvauti platesniam tiekėjų ratui.

„Jau pradėjome rengti naujo konkurso pirkimo sąlygas, tikimės, kad jos bus aiškesnės ir nebekels skirtingo interpretavimo. Planuojame, kad naujas konkursas bus paskelbtas balandžio mėnesį“, – sakė G. Simanauskaitė.

VPT išvadoje nurodė, kad Lietuvos kino centras sukūrė neproporcingą naštą tiekėjams, kai reikalavo, kad jie kartu su pasiūlymu pateiktų darbų grafiką, nurodytų darbuotojų skaičių kiekvienai savaitei, tiek projektavimui pagal dalis, tiek darbams.

Tikimės, kad patikslinti viešojo pirkimo reikalavimai užtikrins potencialių rangovų aktyvų įsitraukimą ir susidomėjimą konkursu.

„Sukuria tiekėjams neproporcingą naštą pasiūlymų rengimo etape, o tuo pačiu ir papildomai riboja konkurenciją, nors perkančiajai organizacijai toks detalus darbų grafiko pateikimas neteikia pridėtinės vertės, nes iki darbų pradžios ši informacija paprastai tampa nebeaktuali“, – išvadoje teigė VPT.

G. Simanauskaitės teigimu, kol kas sunku prognozuoti, kada galėtų prasidėti konkretūs rekonstrukcijos darbai, tačiau skaičiuojama, jog dėl naujo konkurso jie nusikels bent 2-3 mėnesiams.

„Tai nesudaro esminio vėlavimo, įvertinant, kad pats „Naglio” rekonstrukcijos projektas šiuo metu likviduojamo „Lietuvos kino“ buvo pradėtas kone prieš penkerius metus, o jo užbaigimo terminas šiuo metu planuojamas apie 2026 metų antrąjį–trečiąjį ketvirtį“, – teigė Lietuvos kino centro atstovė.

Rekonstravus daugiau nei prieš 60 metų statytą kino teatrą, jis taps regionine filmoteka. Pirmajame pastato aukšte numatomas vestibiulis, edukacijų ir ekspozicijų erdvė, didžioji ir mažoji kino salės, kavinė, antrajame – audiovizualinių menų kultūros centras, administracinės patalpos, rezidencijų korpusas, galerija ir didžiosios salės projektorinė. Sanitarinių mazgų blokas bei patalpos, skirtos pastatui aptarnauti ir rekvizitui sandėliuoti, atsiras požeminiame aukšte.

Numatoma pritaikyti ir rekonstruojamo pastato prieigas. Rytinėje pastato dalyje numatoma sukurti lauko terasą su kino ekranu – kino kiemelį, apjungtą su naujai įrengiama kino teatro vestibiulio erdve.

Kino teatras „Naglis“ pastatytas 1959 metais.

GALERIJA

  • VPT įpareigojo nutraukti „Naglio“ rekonstrukcijos konkursą – jis bus skelbiamas iš naujo
  • VPT įpareigojo nutraukti „Naglio“ rekonstrukcijos konkursą – jis bus skelbiamas iš naujo
Š. Vaitkaus feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rūtenis

Už tokią sumą privatini kas pastatytu du tokius ir dar geresnius šiuolaikinius pastatus. Tai pavyzdys to, kas vyksta Lietavoje visur(ne tik karo ministerijoje)- VAGYSTĖS VAGYSTĖS VAGYSTĖS, prisidengus balta paklode.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS