Iš Klaipėdos į Švediją keltu bandyta išgabenti beveik milijono eurų vertės rūkalų siuntą | KaunoDiena.lt

IŠ KLAIPĖDOS Į ŠVEDIJĄ KELTU BANDYTA IŠGABENTI BEVEIK MILIJONO EURŲ VERTĖS RŪKALŲ SIUNTĄ

  • 1

Klaipėdoje Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai sulaikė beveik milijono eurų vertės nelegalių rūkalų siuntą, mėgintą išplukdyti keltu į Švediją.

Kaip antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), maršrutu Klaipėda – Karlshamnas turėjusį išplaukti keltą MKT pareigūnai patikrino, kai iki laivo išplaukimo tebuvo likę porą valandų.

Anot MKT, su rizikos valdymo sistema dirbantys Lietuvos muitinės analitikai šiam patikrinimui buvo atrinkę kai kurias keltu plukdytas krovinines transporto priemones. Tarp apžiūrėtų mašinų buvo ir vienos Lietuvos įmonės krovininis vilkikas „Iveco“, kuriuo į Švediją iš Lenkijos tranzitu tariamai gabenti 28 padėklai (devynios tonos) baldų furnitūros.

Minėto tikrinimo metu paaiškėjo, kad baldų vilkiko puspriekabėje nėra: dalis gabenamų dėžių tebuvo prigrūstos gofruoto kartono. Likusios krovinio dėžės buvo su cigarečių „Prince“ pakeliais (be banderolių).

Iš viso pareigūnai rado 196 tūkst. pakelių rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais viršija 809 tūkst. eurų.

MKT Klaipėdos skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Vilkiko vairuotojas, Lietuvos pilietis, buvo sulaikytas ir apklaustas, vėliau jam skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gintelis

Skaudziai cia kazkam :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS