A. Komskis liko nuteistas dėl turto iššvaistymo ir nusikalstamo bankroto | KaunoDiena.lt

A. KOMSKIS LIKO NUTEISTAS DĖL TURTO IŠŠVAISTYMO IR NUSIKALSTAMO BANKROTO

Pagėgių politiko Kęsto Komskio giminaitis Algirdas Komskis liko nuteistas dėl turto iššvaistymo, nusikalstamo bendrovės „Agrolira“ bankroto ir apgaulingo apskaitos tvarkymo – Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atsisakė priimti nuteistojo advokato skundą.

Nuteistojo advokatas prašė panaikinti jo klientui nepalankius teismų verdiktus, A. Komskį išteisinti. Neišpildžius šio prašymo, prašyta panaikinti Klaipėdos apygardos teismo nutartį ir perduoti bylą iš naujo nagrinėti apeliacinės instancijos teismui.

LAT teisėjų atrankos kolegija rugpjūčio 10 dieną konstatavo, kad gynėjo kasaciniame skunde pakartojami apeliacinio skundo argumentai, savaip interpretuojami ir vertinami bylos įrodymai, siūloma iš naujo vertinti atskirus įrodymus, deklaratyviai pareiškiama apie padarytus įrodymų vertinimo taisyklių pažeidimus, aiškiai nemotyvuojant, kodėl jie esminiai.

Teismas paskelbė, kad kasaciniame skunde nenurodyta teisinių argumentų, pagrindžiančių bylos nagrinėjimą kasacine tvarka, yra ir kitų kasacinio skundo surašymo trūkumų, todėl kasacinį skundą, kaip neatitinkantį reikalavimų, atsisakytina priimti.

LAT buvo paskutinė Lietuvos teismų instancija, kuriai nuteistasis galėjo teikti skundą ir tikėtis bylos peržiūrėjimo. Atsisakius priimti skundą, procesas šioje byloje galutinai baigtas.

Birželį Klaipėdos apygardos teismas atmetė A. Komskio apeliacinį skundą ir įsigaliojo atitinkamas Tauragės apylinkės teismo nuosprendis.

A. Komskiui skirta subendrinta laisvės atėmimo septyniems mėnesiams bausmė ją atidedant pusantrų metų ir 10 tūkst. eurų bauda, taip pat priteisti civiliniai ieškiniai už maždaug 170 tūkst. eurų valstybei bei girto „Agroliros“ darbuotojo sukeltoje avarijoje žuvusio vyro šeimai.

Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ su partneriais skelbė, kad Komskių šeimos įmonė žlugo tuoj po to, kai teismas iš jos priteisė didelę kompensaciją avarijoje žuvusio jauno vyro artimiesiems. Vyras žuvo girto „Agroliros“ darbuotojo sukeltoje avarijoje, kaltininkui vairuojant įmonės automobilį.

Didžiosios dalies pinigų nukentėjusieji neatgavo, nes „Agrolira“ bankrutavo. Be to, kontrolinis įmonės akcijų paketas sinchroniškai perleistas trims darbininkams iš Pagėgių, kurie „Sienos“ ir „Tauragės kurjerio“ žurnalistams paliudijo jokių akcijų niekada nepirkę.

2020 metų kovą teismo perduotojoje byloje dėl A. Komskio nusikalstamo bankroto, apgaulingo apskaitos tvarkymo buvo atliktas turto tyrimas. Per jį gauta duomenų dėl galimai K. Komskio ir jo žmonos turimų neteisėtų pajamų ir pradėtas tyrimas dėl neteisėto praturtėjimo. Ši byla perduota teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zbignevas

Juokingos bausmės, visi komskiai turėtų sėdėti ilgus metus, vien dėl kontrabandos.

Tas

Tai dengiasi bratanu politiku šiukšlės

R

Nuosprendis svarbiausia: SĄLYGINAI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS