Praėjusiais metais Klaipėdos apskrities keliuose – mažiau žuvusiųjų | KaunoDiena.lt

PRAĖJUSIAIS METAIS KLAIPĖDOS APSKRITIES KELIUOSE – MAŽIAU ŽUVUSIŲJŲ

  • 3

Klaipėdos apskrities Kelių policijos pareigūnai nuolat vykdo policines prevencines priemones avaringumui mažinti ir saugumui keliuose užtikrinti.

Didžiausias dėmesys skiriamas neblaiviems vairuotojams išaiškinti, greičio viršytojams tramdyti, kitų Kelių eismo taisyklių nesilaikantiems vairuotojams bausti. Reguliarios policinės priemonės duoda akivaizdžių rezultatų – pernai, palyginti su 2018 m., Klaipėdos apskrities keliuose žuvusiųjų per eismo įvykius buvo gerokai mažiau.

Per 2019 metus aštuonių Klaipėdos miestų ir rajonų keliuose žuvo 19 žmonių, tuo tarpu 2018 m. užgeso net 24 gyvybės. Per eismo įvykius visoje apskrityje sužeisti – 492 žmonės.

Daugiausia – net penki asmenys – žuvo Klaipėdos mieste, kai 2018 m. uostamiestyje užgeso 6 gyvybės.

Ypač padėtis pagerėjo Palangoje – čia žuvo tik vienas asmuo, o užpernai kurorto gatvėse užgeso trys gyvybės. Skelbiama, jog per praėjusius metus Neringos, Skuodo rajone ir Rietavo savivaldybėse per eismo įvykius nežuvo nė vienas žmogus.

Deja, sužeistųjų daugėjo beveik visoje apskrityje. Labiausiai sužalotų žmonių skaičius išaugo Klaipėdos rajono keliuose – nuo 65 iki 96, Rietavo savivaldybėje – nuo 3 iki 18 asmenų. Klaipėdos mieste sužaloti 196 žmonės, arba 13 daugiau nei per 2018 m.

Eismo įvykių 2019 m. daugiausia buvo Klaipėdos mieste – 170, tai yra dviem daugiau nei 2018 m. Sparčiausias įskaitinių avarijų skaičiaus augimas fiksuotas Klaipėdos rajone (nuo 46 iki 71), Rietavo (nuo 4 iki 13) ir Palangos (nuo 30 iki 38) savivaldybių keliuose. Mažiau avarijų fiksuota Neringos ir Kretingos rajono keliuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Zosė

kodėl klaipėdos kelių policijos ekipažai visada dirba plungės kaimuose kai tuo metų klaipėdoje bardakas ,eismas keliolika kartų intensyvesnis...? kada bus galvojama su galva o ne su sėdyne...?

nėra kuom girtis.

avarijų daugiau, sužeistų daugiau, ar dabar žuvusių skaičiumi lyginsime padėtį keliuose..? jei žmonės suvažinėjami pėsčiūjų perėjose tai rodikliai visvien geri...? Kodėl nepakalbinate Klaipėdos kelių policijos viršininko M. Džermeikos, gal ka daugiau pasakys nei savaitgali padaromas reidas su dviem ekipažais. Kada A juostas mieste kontroliuos, kodėl kas antras vairuotojas su mobiliuoju rankoje važiuoja, paprastų metalinių avarijų kur deklracijomis baigėsi tai nėra statistikoje..nujota eismo priežiura su užsisėdėjusiais atsakingais

Komentaras

"Klaipėdos mieste sužaloti 196 žmonės, arba 13 daugiau nei per 2018 m.", - o įdomu, kada pagaliau bus sutvarkyti miesto autobusų reikalai: vairuoja itin seni vyrai, dažnas atvejis, kai durimis suspaudžia įlipančiuosius, trūkteli autobusą net nežiūrėdami, jog tik ką įlipę keleiviai net nespėjo atsisėsti ar rengiasi pažymėti bilietą/e. kortelę, žmonės neišvengiamai griūna, trenkiasi, galimai susilaužo galūnes, - ypač nepatenkinama padėtis su autobusu Nr. 8. Tai miesto įvaizdžio reikalas, nes autobusas važiuoja į ir iš Autobusų, Geležinkelių stočių, įlipa ir turistai, miesto svečiai... vairuotojai beviltiškai seni, pikti, nemandagūs ir sudaro labai didelį kontrastą Vilniaus m. - ten vairuotojai labai išvaizdūs, jauni, vairuoja sklandžiai, autobusai netrūkčioja, keleiviai neužspaudžiami durimis ir pan. ... tiesiog nepadoru turėti tokius vairuotojus - jie vairuoja lyg tyčia norėdami avarinės situacijos ar keleivių sužalojimų - akiovaizdu, jog kažkam tai naudinga ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS