Žmoną nužudęs klaipėdietis sulaukė atpildo | KaunoDiena.lt

ŽMONĄ NUŽUDĘS KLAIPĖDIETIS SULAUKĖ ATPILDO

Piktas ant žmonos, po kurios skundo pareigūnams buvo priverstas gyventi rūsio sandėliuke, klaipėdietis laukė sutuoktinės laiptinėje visą naktį. Kai moteris susiruošė į darbą, sutuoktinis ją nudūrė. Už šią piktadarybę vyras nuteistas kalėti 12 metų.

Šiemet balandžio pradžioje Klaipėdą sukrėtė šiurpi moters žmogžudystė. Krauju paplūdusią nebegyvą mamą rado jos nepilnametis sūnus. Kaltininko neteko ilgai ieškoti, Joną Zeniauską pareigūnai rado sodo namelyje už miesto.

Nors jau buvo praėję šiek tiek laiko, vyras į matuoklį įpūtė promilę alkoholio. Pats tikino nusikaltimo metu buvęs visiškai blaivus, o po dūrio žmonai į krūtinę sode išgėręs.

Vyras pyko ant sutuoktinės už tai, kad jį apskundė policijai. Esą vieną vakarą jis namie gėręs degtinę, sūnus norėjo iš jo atimti stiklinę, įsikišo žmona, kilo kivirčas, kurio metu jis savo pačiai durimis privėrė koją. Teismas įpareigojo jį gyventi skyriumi nuo šeimos, todėl J.Zeniauskas jau kurį laiką miegodavo sandėliuke.

Teisiamas vyras liejo nuoskaudas, aiškino, kad santykiai su žmona pašlijo, kai jis sužinojo, kad ji turi kitą. Kaltinamasis tikino nepaisant nieko mokėjęs paskolas ir rūpinęsis šeima.

Kaltinimą palaikęs prokuroras įsitikinęs, kad kalčiausias alkoholis, todėl šeimoje smurtauta, pyktasi. Moteris nužudyta vienu peilio dūriu.

Teismo nuosprendžiu išspręstas žalos atlyginimo klausimas. Nepilnamečio sūnaus patirta neturtinė žala įvertinta 25 tūkst. eurų, pilnametės dukros naudai priteista 23 tūkst. eurų, žuvusiosios motinai – 15, o seseriai – 20 tūkst. eurų.

Kaltininkas turės apmokėti ir nukentėjusiųjų interesus gynusios advokatės honorarą 1,2 tūkst. eurų.

J.Zeniauskas visiškai pripažino kaltę ir gailėjosi to, ką padarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Adamsas

Ten gera KURVA buvo.. ne viena diena gėrę buta su ja.

Adamsas

Lopu krastas ir korupcija. Jo uosvienę reikėjo teisti. Nuo pat jaunystės ten pjūklą kyso. Ir paskutiniu metu as būciau nenustebę, kad jy i sklepa isvarė. Širšių istva jonas pajudino.. paprasciausiai jį užpyso negyvai. Kad taip pasiryžo.

Zenonas Priekuliškis

Per daug kišasi policija į šeimyninius gyvenimus. Moterys-žmonos ką nori tą išdarinėja. Vyras dirba aria, sukuria gyvenimą, o kai kurios susiranda kitą ir policijos pagalba viską sugriauna. Gaila abiejų. Jeigu ne policija, nebūtų nuteistajam reikėję gyventi rūsio sandėliuke, nebūtų buvę ir moteržudystės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS