Pakaunės Maskvą grąžins į Lietuvos žemėlapį? | KaunoDiena.lt

PAKAUNĖS MASKVĄ GRĄŽINS Į LIETUVOS ŽEMĖLAPĮ?

  • 5

Kitus metus paskelbus Etnografinių regionų metais, siūloma įamžinti išmirusius Lietuvos kaimus.

Kitus metus paskelbus Etnografinių regionų metais, siūloma įamžinti išmirusius Lietuvos kaimus.

Parlamentaras Algirdas Patackas siūlo tokių kaimų vietose pastatyti po ženklą, kad anksčiau čia buvo atitinkamas kaimas.

Anot A.Patacko, vertingas yra pats vietovardis.

„Vertė yra pavadinime, šaknyje. Pavyzdžiui, šalia Kauno, prie kelio į Babtus, yra kaimelis, kuris vadinasi Maskva. Maskvą visi pripažįsta esant baltišku pavadinimu, tik nelabai žinome, ką tai reiškia, pamiršome“, - teigė politikas.

„Lietuvoje yra išnykusių kaimų, kur nieko nebėra, nebėra net pastatų, gal tik medžiai likę. Visų pirma reikia juos surašyti, bet surašius pavadinimus jie tik fiksuojami popieriuje, tačiau jei bandysi ieškoti to kaimo, nerasi. Todėl būtina juos pažymėti vietoje“, - BNS sakė Seimo narys.

Anot jo, užtektų paprasto medinio stulpo su užrašu.

„Yra pasienio stulpelis ar ženklas prie piliakalnio, kad ten tokio amžiaus piliakalnis. Kažką tokio reikia panašaus, tai nelabai brangiai kainuotų“, - svarstė jis ir siūlė šiuos darbus įtraukti į Etnografinių regionų metų programą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

idėja

Kaimas netoli Biliūnų, Kačiūniškės - Maksva. Jis nenumiręs - žmonės gyvena, važinėja, mokosi, dirba. Rodyklės su kaimo pavadinimu nėra, tikimės, bus. O asfaltuoto kelio - nors jau nuo Bernatonių iki Sodų ,,Vejuona" - laukia, nesulaukia daugybė žmonių. Idėja tikrai gera, tačiau negalima pamiršti ir gyvų, gyvenančių kaimuose žmonių.

vilinerijus

zvirkeli asfaltuokit kada nors nuo Bertnatoniu iki autostrados daugybe zmoniu masinas lauzo o valdziai nusisikt ant musu ziema net net nevalo to kelio vos pravaziuot aina o paskuj apie kaimu zimejima pliurpkit.

h20

Maskva - baltiskas pavadinimas... tai gal galite kas nors apsviesti mane ka jis reiskia... kazkaip nesurandu jokios info...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS