Teatro klube – aukšto kalibro mini džiazo festivalis | KaunoDiena.lt

TEATRO KLUBE – AUKŠTO KALIBRO MINI DŽIAZO FESTIVALIS

  • 0

Balandžio 6 d. Teatro klube vyks aukšto kalibro mini džiazo festivalis su nuostabia muzikine programa. Pirmoje dalyje pasirodys „Adomas Rekašius & Dorphine“ – fortepijoninis trio iš Šveicarijos, kuris savo virtuoziškumu tikrai sužavės klausytojus. Antroje dalyje muziką atliks populiari Latvijos dainininkė Santa Šillere su „Modal jazz ensemble“. Tai tikrai įspūdinga programa, kurią verta išgirsti, tad nepraleiskite galimybės išgirsti ją gyvai!

Pirmasis pasirodymas

„Adomas Rekašius & Dorphine“ – tai fortepijoninis trio iš Berno miesto, Šveicarijos. Pianistas, kompozitorius ir aranžuotojas A. Rekašius Lietuvoje koncertuos po daugiau nei 20 metų pertraukos. Turėdamas didelę profesinę ir gyvenimišką patirtį, menininkas pristatys savo trio, atliekantį originalias lyderio kompozicijas.

„Mūsų muzika yra barokinės ir romantinės muzikos koliažas, pervestas džiazo improvizacijos kalba. Ši muzika turi magiškų ir gydomųjų savybių“, – teigė A. Rekašius.

Antrasis pasirodymas

„Modal jazz ensamble“ ir Santa Šillere. „Modal jazz ensamble“ – profesionalių muzikantų kolektyvas, kuris dalijasi meile ir aistra mainstream jazz ir hard bop džiazo stiliams. Santa Šillere – latvių džiazo dainininkė ir kompozitorė, pasižyminti spalvingu balso diapazonu ir gebėjimu pasakoti istorijas. Kaip jaunosios kartos muzikantė ir kompozitorė, ji į šį žanrą žvelgia iš savo perspektyvos ir jungia turtingas džiazo tradicijas su šiuolaikinėmis, kurdama unikalų, tik jai būdingą skambesį. 2023 m. spalį Santa išleido debiutinį albumą „Other Ways“. Albumas nominuotas Latvijos visuomeninio transliuotojo kultūros apdovanojimui.

Lauris Amantovas – trombonas, Madars Kalnins – klavišiniai, Andris Grunte  – kontrabosas, Artis Orubs – būgnai / mušamieji – patyręs džiazo muzikantas, vienas iš žymiausių Latvijos būgnininkų, Indrikis Veitners – tenorinis saksofonas / klarnetas.

Bilietus galite įsigyti čia

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS