Kalėdiniam interjerui sukurti – ir samanos | KaunoDiena.lt

KALĖDINIAM INTERJERUI SUKURTI – IR SAMANOS

 Kalėdinė dvasia jau juntama miestų ir miestelių viešose erdvėse, prekybos centruose, biuruose ir įmonėse. Artėja metas, kai šventinė nuotaika įsiverš ir į kiekvieno namus. Floristai siūlo juos puošti ne tik žaliaskarėmis eglutėmis, bet ir pasigaminti jas bei žaisliukus patiems iš natūralių medžiagų – samanų, kaštonų, kankorėžių ar kitų medžiagų.

Kvepiančius ir jaukius namus per Kalėdas, pasak floristės Ritos Naujalienės, sukurti nėra sudėtinga. Kad namai kvepėtų, ant eglutės galima kabinti džiovintus vaisius, įvairiausius prieskonius, imbiero sausainius. O pačias eglutes galima pasigaminti ir patiems iš kaštonų, džiovintų samanų ar kankorėžių. Floristė siūlo nepamiršti ir gyvų gėlių – jas komponuoti su blizgančiais žaislais.

„Išsikepkime skanėstų, kabinkime ant eglutės ir džiaukimės. Šiemet madingiausias – jūsų kūrybiškumas. Be to, labai madingi šiaudiniai dirbiniai, senos nuotraukos, seni žaislai – viskas kas buvo ir anksčiau“, – teigė floristė Rita Naujalienė.

Svarbiausia, pasak floristės, neperkrauti namų ir neužgožti jaukumo. Tačiau palubėje šokančios fėjos ar iš aukštybių besileidžiantys paukščiai kalėdinę nuotaiką sukurs.

Įprastas Kalėdų spalvas – raudoną, mėlyną ir baltą – šiemet keičia dabar madingiausios juoda, žalia ir pilka.

Pagal krikščioniškąją tradiciją, namuose eglės turi būti puošiamos Kūčių vakarą, nupuošiamos per Tris karalius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS