A. Bilotaitė lankysis Šakiuose, aptars viešąjį saugumą ir civilinės saugos klausimus | KaunoDiena.lt

A. BILOTAITĖ LANKYSIS ŠAKIUOSE, APTARS VIEŠĄJĮ SAUGUMĄ IR CIVILINĖS SAUGOS KLAUSIMUS

  • 7

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė antradienį su darbo vizitu lankysis Šakiuose, su rajono vadovybe ir pareigūnais kalbėsis apie civilinę saugą.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija, A. Bilotaitė susitiks su Šakių rajono meru Raimondu Januševičiumi, vietos teisėsaugos institucijų vadovais. Su jais ministrė aptars viešojo saugumo situaciją rajone, taip pat civilinės saugos ir gyventojų pasirengimo galimoms ekstremaliosioms situacijos klausimus.

Vakare ji dalyvaus diskusijoje-susitikime su gyventojais, kur bus pristatytas naujausias visuomenės nuomonės tyrimas apie saugumo situaciją Marijampolės apskrityje, apžvelgta kriminologinė situacija Šakiuose, civilinės saugos parengtis. 

Ministerijos ir Policijos departamento iniciatyva pernai rudenį bendrovės „Spinter tyrimai“ vykdyta apklausa rodo, kad 45 proc. Marijampolės apskrities gyventojų žinotų kaip elgtis ekstremaliųjų situacijų atveju. Visoje Lietuvoje taip manančių buvo 52 procentai.

Tai yra vienas prasčiausių vertinimų lyginant su kitomis apskritimis.

Tik 26 proc. Marijampolės apskrities gyventojų žinotų kaip elgtis Astravo AE avarijos atveju, 36 proc. – karo pavojaus atveju, o 46 proc. – potvynio atveju.

Palyginus su visos Lietuvos gyventojais, šios apskrities gyventojai daug prasčiau pasiruošę apsisaugoti nuo stichinių ir žmogaus sukeltų nelaimių: vos dešimtadalis turi pasirengę veiksmų planą, 15 proc. – turi namuose gesintuvą, penktadalis – žino kur yra artimiausia priedanga.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

X

Nesavo kėdėi sėdi ta blondinė

Nejuokinkit voverių

Ką ji iš lapelio aptars?

Anonimas

sedek ramiai ir tyliai ,tos Blondines dienos ir taip jau SUSKAICIUOTOS kaip ir Dulkeles.nors pinigus sutaupysYT !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS