A. Bilotaitė: parengties pareigūnų atsiradimui „žalia šviesa“ bus uždegta artimiausiu metu | KaunoDiena.lt

A. BILOTAITĖ: PARENGTIES PAREIGŪNŲ ATSIRADIMUI „ŽALIA ŠVIESA“ BUS UŽDEGTA ARTIMIAUSIU METU

Vyriausybė artimiausiu metu patvirtins paskutinius parengties pareigūnų atsiradimui savivaldybėse reikalingus sprendimus, šių etatų steigimui bus skirti du milijonai eurų, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Yra skirta du milijonai savivaldybėms tam, kad atsirastų parengties pareigūnai ir čia jau dienų klausimas, kada bus priimti atitinkami Vyriausybės nutarimai dėl tokių pareigūnų tvarkos ir tas procesas galės pajudėti“, – penktadienį Šilalėje žurnalistams sakė A. Bilotaitė.

Ji pridūrė besitikinti, kad toks etatas bus įsteigtas ir Šilalės savivaldybėje.

„(...) tas žmogus bus dedikuotas, kad dirbtų su krizinėmis situacijomis, dirbtų su parengtimi, rūpintųsi komunikacija“, – nurodė ministrė.

Ministrė taip pat sakė, kad šiuo metu Šilalėje priedangų užtektų tik 23 proc. gyventojų – tai atitinka dabartinį šalies vidurkį.

„Mūsų tikslas yra plėsti tą visą procentą, nes tikslas, kad apie 60 proc. iš didžiųjų miestų ir 40 proc. mažesnių savivaldybių gyventojų galėtų pasislėpti tokiose priedangose“, – tvirtino A. Bilotaitė.

Iš viso Lietuvoje šiuo metu yra 2272 priedangos, skirtos apsisaugoti karinių grėsmių atveju, jose vietos užtektų 660 tūkst. gyventojų.

Ministrė taip pat pažymėjo, kad Šilalė išsiskiria saugia kriminogenine situacija.

„Nusikaltimų išaiškinimas yra vienas aukščiausių Lietuvoje, pasitikėjimas pareigūnais taip pat yra vienas aukščiausių Lietuvoje“, – kalbėjo ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Na na

Ir kas tie išrinkyieji pareogunsis bus? Sukiš skarbonkiu partijos atsilupelius... Va,cia tai parengtis bus...net juokas neima..

Manau

Geriausia priedanga pas ją namuose

Nesupratau

Kas tie parengties pareigūnai, ji bl su dievais kalba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS