G. Landsbergis pakomentavo airių prezidento žodžius apie „žaidimą su ugnimi“ | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS PAKOMENTAVO AIRIŲ PREZIDENTO ŽODŽIUS APIE „ŽAIDIMĄ SU UGNIMI“

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Lansbergis sako nemanantis, kad Airijos prezidentas Michaelas D. Higginsas (Maiklas D. Higinsas) paminėjo Lietuvą neigiamame kontekste, paraginęs šalį laikytis neutralios saugumo ir gynybos politikos.

„Nesakyčiau (kad neigiamas kontekstas – BNS), galbūt sakyčiau, kad kalbama apie saugumo situaciją, Lietuva yra regione, kuris yra pažeidžiamas, arti agresyvių kaimynų, daug akcentuoja gynybą, poreikį jį stiprinti, iš to gal kyla toks palyginimas“, – antradienį žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Airijos vyriausybei pradėjus diskusiją dėl neutraliteto saugumo ir gynybos politikoje, šios NATO nepriklausančios šalies prezidentas M. D. Higginsas tokius debatus pavadino „žaidimu su ugnimi“.

Ir jie tą diskusiją turi, bet tai yra visiškai jų suvereniteto dalis nuspręsti, kaip jie savo saugumą vertina.

„Business Post“ paskelbtame interviu Airijos vadovas pabrėžė šalies „pozityvų neutralumą“ ir teigė, kad vyriausybei pradėjus jį kvestionuoti „nėra skirtumo tarp jūsų ir Lietuvos su Latvija“.

G. Landsbergis komentuodamas šį pasisakymą teigė, kad kiekviena šalis turi teisę pasirinkti savo saugumo užtikrinimo būdus, ar tai būtų karinis aljansas, ar neutraliteto laikymasis, bet tokios diskusijos yra natūraliai kylančios Europoje pasikeitus saugumo situacijai.

„Esu susipažinęs su diskusija, kuri vyksta Airijoje, kuri mato saugumo iššūkius, kurie kyla, vis tiek ji yra Šiaurės Atlanto valstybė, nors ir nepriklausanti Aljansui, ir jie tą diskusiją turi, bet tai yra visiškai jų suvereniteto dalis nuspręsti, kaip jie savo saugumą vertina“, – sakė G. Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jonas

Ta neutrali valstybė šiandien pervedė teroristineri Irano grupuotei 20 milijonų Eurų. Ar tikrai ji neutrali? Nenuostabu tai sužinojus ir žinant kiek metų Airijoje veikia teroristinės grupuotės ir tokie palaikymai teroristų daug ką pasako apie "neutralitetą". Tfu svolačiai ant jūsų ir nemokykit kitų tapt tokais kaip patys "neutraliais".

Nereikia

isvartyti protingo zmogaus pasakytu zodziu! Visi puikiai suprantame,kas tureta omeny! Mazoms salims lysti i milzinu sajungas - reiskia pasiaukoti del svetimu interesu! Ir - nieko daugiau!

:)))

tai kad tavo meziolninis tik is subines kyso...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS