G. Landsbergis tarptautiniam prokurorui perdavė duomenis apie vaikų išvežimą iš Ukrainos | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS TARPTAUTINIAM PROKURORUI PERDAVĖ DUOMENIS APIE VAIKŲ IŠVEŽIMĄ IŠ UKRAINOS

  • 11

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) prokurorui Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) prokurorui Karimui Khanui pirmadienį perdavė informaciją apie galbūt nusikalstamą Ukrainos vaikų perkėlimą į Baltarusiją.

Duomenis apie daugiau kaip 2000 Ukrainos vaikų, daugiausia našlaičių, galimą neteisėtą perkėlimą iš laikinai Rusijos okupuotų Ukrainos teritorijų į stovyklas Baltarusijoje surinko Baltarusijos opozicija.

Anot Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, per susitikimą su K. Khanu aptarti tarptautiniai procesai, siekiant visiškos ne tik Rusijos, bet ir Baltarusijos atsakingų asmenų atsakomybės už agresijos prieš Ukrainą metu įvykdytus karo nusikaltimus, nusikaltimus žmoniškumui. 

Anksčiau šiuos duomenimis G. Landsbergis perdavė Lietuvos generalinei prokuratūrai, ši pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl civilių trėmimo ir perkėlimo bei vaiko atskyrimo.

 

Gairės: Gabrielius Landsbergis, TBT, Karimas Khanas, Ukrainos vaikai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

idomu

Apie Norvegijoje atimtus lietuvių vaikus - Lietuvos piliečius duomenų neperdavė, nepareikalavo gražinti LT piliečių?

nieko jus nepesit

nera nei vieno atvejo jog vaikai buvo per prievarta isvezti i rusija visi vaikai nuo baisiu karo vaizdu ir pergyvenimu yra saugus budami siandien krymo stovykluose sanatorijose ir maudosi siltoje ir taikioje juroje dauguma serganciu vaiku buvo skubiai operuoti ir gydomi maskvos medicinos centruose ir tu vaiku tevai visi kaip vienas sake jog ukrainoje jais medikai nesirupino o ir paslaugas teike tik uz didelius pinigus

AR RUSKIAI ASILAI AR MUS SAVI LAIKO ASILAIS????

Na ir durni tie RUSAI... Ukrainiečiai įsikūrę aukštumoje .o RUSKIAI žemumoje ... na apačioje . Ėmė rusai ir susprogdino KACHOVKOS užtvanką . Gavosi įdomus SANTIKIS--32 : 68 [ rusų nenaudai ] .. Ir kada suspėjo tokiais kvailiais tapti ...???... vamzdžius savo sprogdina jūroje?? Dar kvailesni ,kad iš karo zonos vaikus išvežė---- asilų asilai...?? Šaunuolis G. L . ministeris ,kad kreipėsi į teisėtvarką---- ko ten laukt karo pabaigos ir pareikalaut vaikų sugražinimą ...mano supratimu tai vaikų tėvai , giminės turėtų pasirūpinti...Man neduoda ramybės mintis.... Neprisimenu kas ,bet džiaugiausi išgirdusi kalbant [ .... žinau kaip Ukraina gali laimėti ] --nepasakė kaip . džiaugiausi ,nes tikėjosi kad užsibaigs žudynės nekaltų žmonių iš abiejų pusių ... Labai sekiau kalbas... 1 girdžiu ,kad sumažėjo parama...2 paskui kažkiek gavo..[ ginkluotė ,t.t.] 3 .sprogo užtvanka.. 4 .ukrainiečiai atkariauja po truputi teritorijos ,bet prabyla ,kad ,, sustojo " . Belieka laukti ką susprogdins dar
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS