L. Linkevičius: Ukrainos valdžia turi parodyti lyderystę ir ryžtą | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS: UKRAINOS VALDŽIA TURI PARODYTI LYDERYSTĘ IR RYŽTĄ

  • 2

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako tikintis, jog Ukraina imsis reikiamų žingsnių, kad šį mėnesį per viršūnių susitikimą Vilniuje pasirašytų asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su Europos Sąjunga (ES).

Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje dalyvaujantis ministras paragino Kijevą pademonstruoti ryžtą, Vakarams raginant išleisti į užsienį gydytis kalinamą ekspremjerę Juliją Tymošenko.

"Ukrainos vadovybė šiomis dienomis, šią svarbią akimirką, tiesos akimirką, turi parodyti lyderystę ir ryžtą. Daugelis dalykų priklauso nuo jų sprendimo ir pozicijos", - žurnalistams Briuselyje sakė L.Linkevičius.

"Asmeniškai manau, kad tai įmanoma. Nors žinau, kad yra skeptikų", - pridūrė ministras, paklaustas apie sutarties pasirašymo perspektyvą.

Ukrainos parlamentas šią savaitę vėl ketina svarstyti, ar leisti išvykti į užsienį kalinamai J.Tymošenko. Jos baudžiamąjį persekiojimą Vakarai vadina selektyvaus teisingumo pavyzdžiu.

ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimas Vilniuje vyks lapkričio 28-29 dienomis. Stebėtojai neatmeta galimybės, kad tik Vilniuje bus priimtas galutinis sprendimas, ar pasirašyti istorinę sutartį su Ukraina.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius taip pat patiria Rusijos spaudimą nepasirašyti sutarties su ES. Maskva ragina Kijevą jungtis prie jos vadovaujamos Muitų sąjungos posovietinėje erdvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kuliokas

ministras parode ryztinguma atsiprasinedamas kiekvieno stulpo.ha ha ha juokiasi puodas,kad katilas juodas.trys nigeriai patarines tokio dydzio valstybei?!

VITIOCHAS

LIETUVA PARODĖ RYŽTA UŽDARYDAMA ATOMINĘ ELEKTRINE,TODĖL DABAR BAISIAI VERKIAMA DĖL ENERGETINĖS NEPRIKLAUSOMYBĖS.VISOS PASTANGOS BAIGIASI BIUDŽETO IŠVAGIMU IR KITOMIS AFEROMIS,DĖL KO KENČIA PAPRASTI LIETUVOS ŽMONĖS.NUSIKALTĖLIAI TURI SĖDĖTI.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS