R. Žemaitaitis apie apkaltos komisijos išvadą: matyt, tarp šių ufonautų visko gali būti | KaunoDiena.lt

R. ŽEMAITAITIS APIE APKALTOS KOMISIJOS IŠVADĄ: MATYT, TARP ŠIŲ UFONAUTŲ VISKO GALI BŪTI

Mišrios Seimo narių grupės narys Remigijus Žemaitaitis apkaltos komisijos išvadą, kad yra pagrindas pradėti jam apkaltą dėl antisemitinių pareiškimų, vadina blėniais, pačią komisiją – neteisėta.

„Pati komisija neteisėtai sudaryta, ką jie gali posėdžiauti, ką jie gali priimti. Aišku, juokingai skamba teisinėje valstybėje. Bet, matyt, tarp šių ufonautų visko gali būti“, – pirmadienį BNS sakė parlamentaras, komentuodamas apkaltos komisijos išvadą.

Seimo komisija pirmadienį nutarė, kad R. Žemaitaitis šių metų gegužės 8, 9 ir birželio 13 ir 14 dienos įrašuose socialiniame tinkle „Facebook“ sąmoningai, pakartotinai ir tikslingai skleidė tiesos neatitinkančią informaciją apie žydų tautą bei žydų tautybės asmenis, priskirdamas jiems sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, įvykdytus kitų asmenų ar asmenų grupių, kaltino visą žydų tautą dėl pavienių šios tautybės asmenų ar tam tikrų Izraelio Valstybės, jos institucijų veiksmų.

Komisija konstatavo, kad R. Žemaitaičio veiksmai vertintini kaip tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymas, šmeižtas bei dezinformacija, kurie yra nesuderinami su laisve reikšti informaciją.

R. Žemaitaičio teigimu, apkaltos komisija buvo sudaryta pažeidžiant Seimo statutą ir Konstitucinio Teismo doktriną.

„Konstitucinis Teismas yra aiškiai pasakęs, kad komisija tokia apimtimi, kokia yra sudaryta, neturi būti, turi būti procedūros daromos iš naujo“, – BNS sakė parlamentaras.

Apkaltos komisijoje dalyvavo ne visų Seimo frakcijų atstovai. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Mišrios Seimo narių grupės atstovai savo narių į komisiją nedelegavo.

R. Žemaitaitis tvirtino turėsiąs dalyvauti komisijos išvadas svarstant per plenarinį Seimo posėdį.

„Negaliu nedalyvauti plenarinių posėdžių salėje, kai vyksta klausimo nagrinėjimas. Tai įeina į mano Seimo nario darbą, nori nenori turi būti ir klausytis blėnių“, – tvirtino politikas.

Jis atmetė komisijos išvadas, kad jo įrašai socialiniame tinkle turėjo antisemitinį pobūdį, kurstė neapykantą.

R. Žemaitaitis siūlė pažiūrėti į pastarojo meto Jungtinių Tautų atstovų reakcijas į Izraelio veiksmus prieš Gazą.

Jungtinių Tautų atstovai ne kartą yra raginę „užkirsti kelią genocidui ir humanitarinei katastrofai Gazoje“. Šios organizacijos vadovas atskiru pareiškimu paskelbė esantis pasibaisėjęs Izraelio pajėgų suduotu smūgiu greitosios medicinos pagalbos automobilių kolonai Gazoje, teigė, kad konfliktas turi liautis.

Apkaltą R. Žemaitaičiui dėl jo viešų antisemitinių pareiškimų inicijavo valdančiųjų frakcijų atstovai. Jų teigimu, vieši šio politiko pasisakymai ir įrašai socialiniuose tinkluose yra antisemitiniai, kursto neapykantą.

Apkaltos tekste pateikiami tokie R. Žemaitaičio įrašai: „Pasirodo be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS“; „Mes Lietuvių tauta niekada neturi(me) pamiršti žydų ir rusų, kurie labai aktyviai prisidėjo prie mūsų TAUTOS NAIKINIMO!“, „Gal kitą kartą Izraelis numes bombą ant Palestiniečių ligoninės su prierašu susprogdinome, nes bijojome, kad jie mus puls <...> AŠ JUMS NORIU SUTEIKTI ŠANSO MIELI IZRAELIO ŽYDAI ATSIPRAŠYTI PALESTINOS IR ES, UŽ JŪSŲ ŠLYKŠČIUS VEIKSMELIUS SVETIMOJE ŠALYJE Ir pasikartosiu „Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: Lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką“ ir kiti.

Dėl apkaltos komisijos išvados dar turės balsuoti Seimas.

Pagal Seimo statutą, komisijai nustačius, kad pagrindas apkaltai yra ir Seimui patvirtinus šią išvadą, parlamentarai turės kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis konstatuotų, ar parlamentaras šiurkščiai pažeidė Konstituciją, sulaužė priesaiką.

Jeigu pažeidimas būtų konstatuotas, nutarimas dėl Seimo nario mandato panaikinimo būtų laikomas priimtu, jei už jį balsuotų ne mažiau kaip trys penktadaliai arba ne mažiau kaip 85 Seimo nariai.

Generalinė prokuratūra savo ruožtu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl viešo niekinimo ir neapykantos kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę. Teisinį imunitetą turintis R. Žemaitaitis jame apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Ramiai

Jei rinkimuose į Seimą Žemaitaitis kandidatuos, jį išrinks. Ir pašvilpkit. Mąstykit galų gale., asilų banda.

ko kito laukt

jei tai komisijai /katra nelegali yr ir negal dirbt todėl ka ten nedalyvauja opozicija/ vadovauja Valinskiokas esantis glušiaus Maldeikiuko proto ir supratėmo But protingas tai but kitep pasielges

Klpd.

Man tai šitas cirkas su Žemaitaičiu ir Gražuliu tik uždanga dėmesiui nukreipti ir tuo pačiu parodyt visuomenei kas laukia jei nelaikysi liežuvio už dantų ir nelinksėsi galvele pritardamas viskam ką daro valdantys puskvailiai:D) Šhurajevas siūlė..na tiek to (visi žino ką siūlė:D) ir tiesiai įžeidinėjo valdžios atstovus - jam nieko, o va Žemaitaitis FB parašė kažką ant žydų ir dar viešai paskui žurnaliūgom patikslino - baaaaiisuuus dalyyyykas!?:D) Gražulis ž iš viso nežinau ką jis padarė:D) IR TAI REIKIA TIRT IR SVARSTYT?! /// Ar jau sėdi Bartosevičius? O jo padėjėjos-bendrininkės iš seimo daugumos, jau nubaustos? O kas vyksta su Lietuvos geležinkeliais?Kur nuėjo didžiulės paramos Ukrainai ir gynybos finansavimui skirtos lėšos už kurias niekas net nemano pateikt ataskaitas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS