Renkant Seimo narį Raseinių-Kėdainių apygardoje iš anksto jau balsavo 1,14 proc. rinkėjų | KaunoDiena.lt

RENKANT SEIMO NARĮ RASEINIŲ-KĖDAINIŲ APYGARDOJE IŠ ANKSTO JAU BALSAVO 1,14 PROC. RINKĖJŲ

  • 0

Renkant Seimo narį Raseinių-Kėdainių apygardoje per pirmas dvi išankstinio balsavimo dienas savo valią jau pareiškė 362 arba 1,14 proc. rinkėjų, trečiadienį pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

„Balsavimas iš anksto vyksta sklandžiai, matome, kad rinkėjų aktyvumas yra kiek mažesnis nei pirmajame rinkimų ture, tačiau tai įprasta tendencija, kad antrajame ture, kai lieka tik du kandidatai, dalis rinkėjų prie balsadėžių nebesugrįžta“, – situaciją antrajame rinkimų ture komentavo VRK pirmininkė Lina Petronienė.

Per pirmąjį turą pirmas dvi dienas balsuojant iš anksto valią pareiškė 1,42 proc. rinkėjų.

Antrajame ture renkant parlamentarą varžosi buvęs Raseinių meras konservatorius Andrius Bautronis ir dabartinis šios savivaldybės vicemeras socialdemokratas Matas Skamarakas.

Balsavimas iš anksto minimoje apygardoje vyks iki ketvirtadienio, jis vyksta Raseinių ir Kėdainių rajonų savivaldybių pastatuose.

Nuo trečiadienio iki penktadienio bus galima balsuoti minėtos rinkimų apygardos teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose, bausmių atlikimo vietose, penktadienį ir šeštadienį – namuose.

Sekmadienį – pagrindinę pakartotinio balsavimo dieną – rinkėjai laukiami savo rinkimų apylinkėse ar bet kurioje kitoje apygardos teritorijoje esančioje rinkimų apylinkėje nuo 7 iki 20 valandos.

Pirmalaikiai rinkimai Raseinių-Kėdainių apygardoje rengiami po to, kai 2020 metais čia išrinktas „valstietis“ Arvydas Nekrošius atsisakė parlamentaro mandato, kad galėtų eiti Raseinių rajono mero pareigas.

Naujai išrinkto parlamentaro kadencija baigsis kitų metų lapkritį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS