Seimo pirmininkė apie švietimo ministro postą: liberalams nepriklauso, bet rastų kandidatų | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ APIE ŠVIETIMO MINISTRO POSTĄ: LIBERALAMS NEPRIKLAUSO, BET RASTŲ KANDIDATŲ

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen teigimu, pagal kvotų pasiskirstymą Liberalų sąjūdžiui nepriklauso švietimo, mokslo ir sporto ministro portfelis, bet esant reikalui partija „suieškotų žmonių“.

Taip V. Čmilytė-Nielsen žurnalistams ketvirtadienį sakė prieš Seimo posėdį po to, kai Gintautas Jakštas prezidento dekretu trečiadienį buvo atleistas iš pareigų.

„Aš žiūriu į tai labai realistiškai ir pragmatiškai, mes esame pasiskirstę, kokios yra kvotos Vyriausybėje, ši kvota Liberalų sąjūdžiui nepriklauso. Jei jau labai sudėtinga bus rasti, žinoma, mes irgi suieškotume žmonių“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Vis dėlto ji pridūrė neabejojanti, kad „premjerė dabar daro tuos darbus, kuriuos reikia, galvodama apie galimus kandidatus“.

„Turint galvoje, kad kadencija eina į pabaigą, uždavinių yra labai daug sudėtingų, suprantama, kad tai nėra lengva pozicija, bet manau, kad išsprendžiamas klausimas“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Paklausta, ar reikėjo G. Jakštui trauktis, ji pažymėjo, kad ministras negali būti verčiamas dirbti, jeigu jaučia, kad darbų nebegali tęsti.

„Konkrečios situacijos nežinau, (...) puikiai suprantu, kad kiekvienam žmogui išeinant iš tam tikrų pareigų, paliekant jas, sulaukiant priekaištų, yra sudėtinga, bet visada elegantiškiausia yra, kai išsiskyrimas ar išėjimas būna be viešų priekaištų, visada norisi to ir palinkėti“, – teigė Seimo pirmininkė.

G. Jakštas iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų trauktis nusprendė pats. Tokį sprendimą, anot jo, lėmė premjerės Ingridos Šimonytės aplinkos asmenų duodami nurodymai „be galimybės diskutuoti“.

Politikas darbą pradėjo pernai liepą, iš šių pareigų gegužę pasitraukus Jurgitai Šiugždinienei. Politikė tokį sprendimą priėmė visuomenėje kilus abejonių, ar ji skaidriai panaudojo išmokas savivaldos politikams būdama Kauno savivaldybės tarybos nare.

Premjerė po susitikimo su prezidentu trečiadienį nurodė, kad laikinai švietimo ministrės pareigas eis socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

I. Šimonytė taip pat pabrėžė, kad jos komanda nedalino pavedimų be galimybės diskutuoti, G. Jakšto buvo paprašyta pasiūlyti, kaip įvertinti gerai tarpinių patikrinimų užduotis išsprendusius vienuoliktokus, kad būtų ištaisytas „neteisingumo jausmas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kremliaus dvokiantys autai

Greičiau rinkimai. Tikriausiai tie liberastkonserviai išnyks iš politinės arenos ilgam.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS