Šiaulių miesto tarybai pavyko paskirti naują administracijos direktorių | KaunoDiena.lt

ŠIAULIŲ MIESTO TARYBAI PAVYKO PASKIRTI NAUJĄ ADMINISTRACIJOS DIREKTORIŲ

  • 0

Tiesioginio valdymo ir pirmalaikių rinkimų grėsmė Šiauliuose panaikinta. Šiaulių miesto savivaldybės tarybai ketvirtadienį pavyko paskirti naują administracijos direktorių. Juo tapo ekonomistas ir teisininkas 59 metų konservatorius Antanas Bartulis.

Per slaptą balsavimą už jo kandidatūrą balsavo 26 tarybos nariai, trys buvo prieš.

Kandidatą pristatęs Šiaulių pramonininkų asociacijos prezidentas Alvydas Stulpinas tvirtino, kad savivaldybei ir miestui reikia žmogaus, kuris visus jungtų, turinčio patirties ir verslo, ir viešajame administravime.

„Jūsų priimtas sprendimas mane labai įpareigoja. (...) tarimasis su taryba, tarimasis su visomis partijomis, tarimasis dėl visų reikalingų miesto gyvenimo klausimų bus mano įprastinė praktika, aš savęs nepozicionuosiu kokios vienos partijos atstovu, aš būsiu visų jūsų vykdančiosios institucijos atstovas, į kurį galėsite kreiptis visais rūpimais klausimais“, – po išrinkimo žadėjo A.Bartulis.

Jis priklauso Tėvynės sąjungai - Lietuvos krikščionims demokratams.

Naujasis administracijos direktorius garantavo, kad tarybai teikiami sprendimų projektai bus parengti kiek įmanoma kokybiškiau.

A.Bartulis yra baigęs agronomijos, ekonomikos ir teisės studijas. 1996–1999 metais jis yra ėjęs ūkio viceministro, buvo bendrovės „Dolomitas“ generalinis direktorius, yra Lietuvos karjerų asociacijos prezidentas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidiumo narys,

Šis paskyrimas panaikino tiesioginio valdymo įvedimo ir pirmalaikių rinkimų Šiauliuose grėsmę.

Penktadienį, kovo 3 dieną, būtų suėjęs dviejų mėnesių terminas, kai miestas neturi nuolatinio administracijos vadovo. Nuo sausio 3-iosios atleistas buvęs administracijos vadovas Eduardas Bivainis, o naujo paskirti vis nepavykdavo. Praėjusią savaitę atmesta į šias pareigas teiktas Arno Ilgausko kandidatūra.

Tiesioginio valdymo įstatymas numato, kad du mėnesius nepaskyrus vicemero ar administracijos vadovų savivaldybėje gali būti įvedamas tiesioginis valdymas. Sprendimą dėl tiesioginio valdymo, kuris gali trukti iki pusmečio, priima Seimas, jis taip pat nustato naujų rinkimų į savivaldybės tarybą datą.

Ketvirtadienį Šiaulių miesto politikai nutarė nesvarstyti klausimo dėl keturių tarybos narių įgaliojimų panaikinimo. Planuota sudaryti komisiją, kuri tirtų iniciatorių pateiktus kaltinimus keturiems tarybos nariams, ir nustatyti terminą, iki kada komisija privalėtų pateikti išvadą. Tačiau įtraukti šį klausimą į darbotvarkę pritrūko balsų.

Praėjusią savaitę surinkti būtini trečdalio – 11-os – tarybos narių parašai dėl Justino Sartausko, Denio Michalenko, Aurimo Lanko ir Alfredo Lankausko įgaliojimų nutraukimo prieš laiką.

Socialdemokratas, judėjimo „Už Šiaulius“, liberalas ir „tvarkietis“ kaltinami sulaužę priesaiką. Pasak iniciatorių, Šiaulių miesto savivaldybės tarybos darbas tapo nebeįmanomas dėl grupės tarybos narių destruktyvios veiklos sabotuojant tarybos posėdžius. Rašte pateikiami faktai, kai minėti politikai sugriovė kvorumą ir reikėjo nutraukti tarybos posėdžius nepriėmus sprendimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS