Frankfurto knygų mugėje – Lietuvos žvalgybos akiratyje atsidūrusi leidykla | KaunoDiena.lt

FRANKFURTO KNYGŲ MUGĖJE – LIETUVOS ŽVALGYBOS AKIRATYJE ATSIDŪRUSI LEIDYKLA

  • 3

Frankfurto knygų mugėje šiemet savo stendą turi ir leidykla „Baltosios gulbės“, kurią 2017 metais Lietuvos žvalgyba įtraukė į grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą, ketvirtadienį skelbia portalas „15min“.

Lietuvos žvalgyba leidyklą kaip keliančią grėsmę įvardijo dėl to, kad leidžia žymaus Rusijos radikalo Nikolajaus Starkovo idėjas. Sovietų diktatoriui Josifui Stalinui simpatizuojantis konspirologas teigia kovojantis prieš „anglosaksų sąmokslą“ ir įvairias Vakarų įtakos apraiškas Rusijoje.

Pasak portalo, Frankfurto knygų mugėje leidyklos stende galima išvysti knygų rusų ir vokiečių kalbomis, tarp jų – ir N. Starikovo knygas, kūrinį, kuriame šlovinamas J. Stalinas. Ant leidyklos stendo parašyta, jog ji yra iš Lietuvos.

Lietuvos leidėjų asociacijos vadovė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė portalui sakė, kad jau kreipėsi dėl šios leidyklos dalyvavimo mugėje į organizatorius. Pasak jos, toks sprendimas yra „nepagarba ir mugei, ir Lietuvai, ir ukrainiečiams“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

...naikinti Lietuvos vardu besinaudojancius prisiplakelius---visose apraishkose , tai perejunai-blakes skleidziantys "infekcine"smarve.

Lietuvos

"zvalgyba"!? Miestelio spitolninke Petrulyte - va cia tai zvalgyba! I kursus pas ja reiketu!

Nieko

tokio ,durnių laive raudonų putlerio tarnų pilna , sprendžia jiems rūpimus klausimus ,kol Lietuvos imidžo formuotojai pagiriojasi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS