G. Jakštas: šiais metais abiturientai turėtų gauti dvikalbius brandos atestatus | KaunoDiena.lt

G. JAKŠTAS: ŠIAIS METAIS ABITURIENTAI TURĖTŲ GAUTI DVIKALBIUS BRANDOS ATESTATUS

Šiais metais abiturientai sulauks dvikalbių brandos atestatų, praneša švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas. Tokios naujovės imtasi po to, kai praėjusiais metais įteisinus skaitmeninius brandos atestatus, kilo iššūkių verčiant juos į anglų kalbą.

„Praėjusiais metais buvo įteisinti skaitmeniniai brandos atestatai. Kaip prisimename, buvo fiksuoti skundai dėl atestatų vertimo į anglų kalbą – kilo problemos, užtruko laike, išverstų atestatų patvirtinimas buvo problematiškas“, – trečiadienį Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje kalbėjo G. Jakštas.

„Tad ruošiantis šiems metams, planuojama, kad brandos atestatai, nors išliks skaitmeniniai, tačiau bus dvikalbiai – lietuvių ir anglų kalbomis. Dabar vyksta dizaino suderinimai ir kitokie dalykai“, – pranešė ministras.

Jo teigimu, taip pat bus sudaryta galimybė mokyklų vadovams patvirtinti diplomų tikrumą, to dažnai reikalaujant užsienio aukštosioms mokykloms.

„Taip pat bus sudaryta galimybė diplomų nuorašų tikrumą patvirtinti mokyklos vadovui, nes, kaip prisimename, tada tai galėjo padaryti tik Nacionalinės švietimo agentūros vadovas. Visa tai turėtų supaprastinti procedūras tiems, kurie planuoja studijuoti užsienyje“, – teigė G. Jakštas.

ELTA primena, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) 2022 metų gale nusprendė, jog nuo 2023 m. brandos atestatai bus skaitmeniniai. Anot ministerijos, elektroniniai dokumentai yra patogesni tiek mokyklai, tiek mokiniams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

CHALUJŲ ATETATAS...LIETUVA BRITŲ KOLONIJA.

Vatnykas

O turėtų būti internscionslisi rusiškai ir tik taip....kslbs kuria kslbėjo Leninas.

senis

idomu kokioje eurosojuzo vaklstybėje išduoda dvikalbius brandos atestatus.negi ir kitos valstybės anglu kolonijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS