Gruzijos ministras: buvusių pareigūnų teisinis persekiojimas vykdomas labai skaidriai | KaunoDiena.lt

GRUZIJOS MINISTRAS: BUVUSIŲ PAREIGŪNŲ TEISINIS PERSEKIOJIMAS VYKDOMAS LABAI SKAIDRIAI

  • 0

Buvusių aukšto rango Gruzijos valdžios atstovų teisinis persekiojimo procesas atliekamas labai skaidriai, teigia Lietuvoje viešintis šios Pietų Kaukazo valstybės vidaus reikalų ministras Iraklis Garibašvilis.

Ketvirtadienį per spaudos konferenciją Vidaus reikalų ministerijoje Vilniuje jis sakė žinantis, kad dėl Gruzijoje įkalinto buvusio šios šalies premjero, gynybos ir vidaus reikalų ministrų kyla daug klausimų.

"Norėčiau paaiškinti, kad visas šis procesas yra labai skaidrus. Buvę valdžios pareigūnai gali būti suimami daugelyje šalių, įskaitant Europos valstybes. Tačiau turime užtikrinti, kad šis procesas yra skaidrus ir mes garantuojame, kad jis yra skaidrus. Mes gerbiame kaltinamųjų teises, bet įstatymo viršenybė yra svarbiausia todėl, mes manome, kad šie klausimai egzistuoja, tačiau į juos yra atsakymai", - sakė I.Garibašvilis, paklaustas ar nemano, kad šie procesai gali sutrukdyti Gruzijai pasiekti tikslus, keliamus Rytų partnerystės viršūnių susitikimui Vilniuje.

"Mes turime klausimų tiems buvusiems aukšto rango valstybės pareigūnams. Tiesą pasakius, tie žmonės, kurie dabar yra kalėjime, yra kaltinami padarę sunkius nusikaltimus. Ar tai būtų gynybos, ar vidaus reikalų ministras tos pozicijos nesuteikia imuniteto. Jei, pavyzdžiui, aš padaryčiau nusikaltimą, turėčiau būti atsakingas ir po penkių, ir po dešimties metų", - dėstė Gruzijos ministras.

Pernai parlamento rinkimus laimėjus ir valdžioje įsitvirtinus Bidzinos Ivanišvilio partijai, teisėsaugos institucijų dėmesio sulaukė keli opozicijoje atsidūrusio prezidento Michailo Saakašvilio politiniai bendražygiai - buvęs gynybos ministras Bačo Achalaja, buvęs kariuomenės generalinio štabo vadas Georgijus Kalandadzė ir premjeras Vano Merabišvilis.

M.Saakašvilis pasmerkė šiuos tyrimus kaip politinę raganų medžioklę, nukreiptą prieš jį ir jo vyriausybės pareigūnus.

Vakarų šalių pareigūnai jau anksčiau išreiškė susirūpinimą dėl bet kokių tyrimų, kurie gali būti vertinami kaip politiškai motyvuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS