Į Lietuvą pratyboms atvyks dalis šaliai priskirtos Vokietijos brigados – apie 1000 karių | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ PRATYBOMS ATVYKS DALIS ŠALIAI PRISKIRTOS VOKIETIJOS BRIGADOS – APIE 1000 KARIŲ

  • 0

Į Lietuvą kitą savaitę pratyboms atvyks dalis šaliai priskirtos Vokietijos brigados karių, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Batliono dydžio vienetas su paramos elementais – maždaug tūkstantis karių – Generolo Silvestro Žukausko poligone birželio 21 – liepos 7 dienomis dalyvaus Rukloje dislokuoto brigados priešakinio valdymo elemento ir Lietuvos kariuomenės organizuojamose dvišalėse pratybose „Griffin Storm“ (liet. „Grifonų audra“).

Mokymuose bus treniruojamasi apginti NATO valstybes sąjungininkes nuo priešiškų pajėgų.

Mūsų tikslas yra tobulėti kiekvienų bendrų pratybų metu, o tai reiškia, kad kiekvieną kartą turime kelti sudėtingumo lygį.

„Mūsų tikslas yra tobulėti kiekvienų bendrų pratybų metu, o tai reiškia, kad kiekvieną kartą turime kelti sudėtingumo lygį“, – sakė Vokietijos brigados vadas Christianas Nawratas (Christianas Navratas).

Prieš kelias dienas Vokietijoje brigados vienetuose pakelta kovinė parengtis, pradėti pasiruošimo darbai, o nuo birželio 16 dienos keliais, keltais, oro transportu ir geležinkeliu bus perdislokuota apie 1000 karių ir 320 vienetų karinės technikos.

Mokymuose Vokietijos brigados 411 šarvuotasis pėstininkų batalionas (vok. Panzergrenadierbataillon 411), karo inžinerijos, žvalgybos vienetai su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo pėstininkų bataliono kariais planuos bendras operacijas, vykdys kovines užduotis lauko taktikos pratybų ir kovinio šaudymo metu.

Lietuvos ir Vokietijos vadovai pernai priėmė bendrą komunikatą dėl vokiečių brigados priskyrimo Lietuvai. Vilnius siekia, kad šis karinis vienetas šalyje būtų dislokuotas nuolat, tačiau kol kas galutinio sutarimo tarp šalių šiuo klausimu nėra – Lietuvoje šiuo metu dislokuotas tik vieneto štabas.

GALERIJA

  • Į Lietuvą pratyboms atvyks dalis šaliai priskirtos Vokietijos brigados – apie 1000 karių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS