Į Turkiją neišskrido 27 lietuviai | KaunoDiena.lt

Į TURKIJĄ NEIŠSKRIDO 27 LIETUVIAI

  • 1

Į Turkiją pastarosiomis dienomis neišskrido 27 lietuviai, sako užsienio reikalų viceministras Neris Germanas.

„Šiandien neišskrido šeši žmonės, šeštadienį - 21 žmogus neišskrido“, - žurnalistams Vyriausybėje pirmadienį sakė N.Germanas.

Ministerijai nežinoma, kodėl šie žmonės liko Lietuvoje.

Valstybės turizmo departamentas BNS informavo, kad į Turkiją šeštadienį žmonės neišskrido dėl pavojaus, susijusio su žmonių gyvybių pareikalavusiais nesėkmingais kariškių bandymais perimti valdžią. Tuo metu keli šimtai turistų savo planų nepakeitė ir šeštadienį iš Vilniaus skrido į Antaliją.

N.Germanas sakė, kad kelionių organizatoriai turėtų „ieškoti išeičių“ ir kelionių atsisakiusiems keleiviams pasiūlyti kompensaciją, kitą kelionės datą ar alternatyvų maršrutą.

Turkijoje iš viso šiuo metu yra per 2 tūkst. Lietuvos turistų.

N.Germanas reiškė nerimą, kad Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) neišnaudotų nepavykusio karinio perversmo stiprindamas autoritarinį režimą šalyje.

„Aišku, tai, kad jis kalba apie mirties bausmės įvedimą, visą kitą situaciją, reikės labai rimtai žiūrėti. Turkija juk yra NATO narė, nori į Europos Sąjungą stoti, todėl čia daug iškyla problemų ir reikia sekti situaciją“, - kalbėjo viceministras.

N.Germanas tvirtino, kad Turkijoje situacija šiuo metu yra „ramesnė“ ir „prezidentas pilnai kontroliuoja padėtį“.

Per praėjusį penktadienį Turkijoje surengtą nesėkmingą perversmą žuvo mažiausiai 290 žmonių, sulaikyta apie 6 tūkst. asmenų, susijusių su puču.

Turkijos prezidentas po jo pareiškė, kad po nepavykusio bandymo nuversti jo vyriausybę Turkija svarstys mirties bausmės sugrąžinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pagarba jiems

Pasirodo, kad yra dar mąstančių žmonių. Nėra ko be reikalo "liūtą tampyti už ūsų".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS