A. Sakalas: nemaloniai nustebino mėginimai jaunos šeimos tragediją panaudoti skiepų reklamai | KaunoDiena.lt

A. SAKALAS: NEMALONIAI NUSTEBINO MĖGINIMAI JAUNOS ŠEIMOS TRAGEDIJĄ PANAUDOTI SKIEPŲ REKLAMAI

  • 51

Šeštadienį profesorius, signataras, politikas Aloyzas Sakalas pranešė, kad pasiskiepijo trečiąja koronaviruso vakcinos doze. Jis pasidalijo mintimis ne tik apie komunikaciją socialiuose tinkluose skiepų klausimais, tačiau teigė likęs nemaloniai nustebęs dėl viešojoje erdvėje pastebimų mėginimų jaunos šeimos tragediją panaudoti skiepų reklamai.

„Vakar rekomenduojant ir talkininkaujant mano žmonai Daivai, pasiskiepijau nuo  COVID-19 trečiąjį kartą. Tai parodo mano ir Daivos požiūrį į skiepus“, – D. Sakalės feisbuko paskyroje cituojamas A. Sakalas.

A. Sakalą nustebino nuomonių raiška socialiniuose tinkluose.

„Bet kada perskaičiau feisbuko komentarus, iš kurių matyti, jog daliai komentatorių egzistuoja tik jo tiesa, o visos kitos,  – dėmesio neverti paistalai, tai sunerimau, nes viena ir tik viena nuomonė būdinga diktatorių valdomoms, o ne demokratinėms valstybėms“, – toliau dėstomi profesoriaus žodžiai.

Demokratinėje valstybėje viešoje erdvėje išklausomos visos pusės, bet nenusižengiama tokiems standartams kaip pagarba žmogui ir jo orumui.

„Nemaloniai nustebino ir dalies valdžios atstovų, medikų ir komentatorių mėginimai jaunos šeimos tragediją panaudoti skiepų reklamai. Reklamai dera panaudoti tik faktus, kurie nesikerta su pagarba mirusiajam, jo artimiesiems bei išsaugoma paciento (mirusiojo) paslaptis, orumas, asmens duomenys. Reklamai neturi būti naudojamos emocijos, mirusysis neturi būti įrankis politinėse kovose su oponentais, nes tai tik pagilina artimųjų skausmą. To neturėtų būti viešoje erdvėje.

Demokratinėje valstybėje viešoje erdvėje išklausomos visos pusės, bet nenusižengiama tokiems standartams kaip pagarba žmogui ir jo orumui“, – tokiomis mintimis pamąstymus baigė A. Sakalas.

Mirė COVID-19 sirgusi gimdyvė

Primename, kad Kauno klinikose trečiadienį mirė COVID-19 sirgusi 23-ejų gimdyvė.

„Mūsų manymu, pagrindinė mirties priežastis yra COVID-19 sukelta sunki plaučių pažaida“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė ligoninės Intensyviosios terapijos klinikos vadovas doc. dr. Tomas Tamošuitis.

Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos Gimdymo skyriaus vadovas prof. dr. Mindaugas Kliučinskas sakė, jog moteris nebuvo pasiskiepijusi. 

„Skiepas yra saugus tiek nėštumo eigoje, tiek planuojant nėštumą, tiek planuojant vaisingumo procedūras – ir tai yra savo nuomonę išsakiusi Lietuvos akušerių-ginekologų draugija“, – kalbėjo M. Kliučinskas.

Pagimdė sveiką kūdikį

Jo teigimu, pacientė į ligoninę pervežta spalio 21 dieną iš Kauno ligoninės, blogėjant kvėpavimo funkcijai.

„Pacientė (...) pervežta iš Kauno ligoninės blogėjant kvėpavimo funkcijai, esant 39 savaičių nėštumui“, – sakė M. Kliučinskas.

Moters kūdikis buvo išnešiotas, jai atlikta cezario pjūvio operacija, kurios metu gimė sveika išnešiota mergaitė. Ja šiuo metu rūpinasi medikai, ji COVID-19 neužsikrėtusi.

Kauno klinikų nuotr.

Gimdymo skyriaus vadovo teigimu, moteris buvo sveika, nėštumo komplikacijų neturėjo.

Pacientė toliau buvo gydoma COVID-19 padalinyje, tačiau blogėjant moters kvėpavimo būklei, ji spalio 26 dieną perkelta į COVID-19 reanimaciją.

„Ji pateko ženkliai blogėjant būklei, progresuojant kvėpavimo funkcijos nepakankamumui. Buvo taikyti visi įmanomi ir šiuo metu įprasti kvėpavimo palaikymo, gydymo metodai, kurie pradžioje lyg ir davė rezultatą, tačiau vėliau, plaučių pažaidai labai greitai progresuojant, pacientė kitą dieną 11 valandą, po ilgai trukusio gaivinimo, mirė“, – sakė Intensyviosios terapijos klinikos vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

Taigi taigi

Sakalai, Sakalėli, tavo metamorfozė kelia gailestį - buvai sakalas, dabar vis labiau panašėji į kvailą varną.

Kaip

bus nubausti žurnalistai bei Čmil ,viešai atskleidę asmeninius mirusios duomenis.Ar jie neliečiami? O pastaroji dar svajoja apie prezidento postą

AnI nuomonė.

Taip ,pasaulis bus išmiręs ir liksit tik jūs antivakseriai. Oiu kaip ,,gražiai,, gyvensit. Juk visas pasaulis bus jūsų ,nes jūsų mažuma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS