Teismas: I. Degutienės vyras viešai pažemino A. Butkevičiaus garbę ir orumą | KaunoDiena.lt

TEISMAS: I. DEGUTIENĖS VYRAS VIEŠAI PAŽEMINO A. BUTKEVIČIAUS GARBĘ IR ORUMĄ

Vilniaus apygardos teismas paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo buvusios Seimo vadovės konservatorės Irenos Degutienės sutuoktinis Gediminas Degutis pripažintas viešai pažeminęs socialdemokratų lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus garbę ir orumą.

Šiuo verdiktu jis įpareigotas paskelbti paneigimą ir sumokėti vieną litą neturtinės žalos atlyginimo.

"Teismas skundą atmetė, o sprendimą paliko nepakeistą", - ketvirtadienį informavo teismo atstova spaudai Gintautas Stalnionis. Apygardos teisme byla buvo peržiūrėta nežodine tvarka, šalims nedalyvaujant.

Premjeras žurnalistams komentuodamas teismo sprendimą sakė apie šią bylą jau buvęs pamiršęs.

"Turiu pasakyt, kad aš jau buvau pamiršęs šitą bylą, ir man staigmena, kad dar vyksta kažkokie teisiniai procesai, ir aš tik sužinojau prieš keletą dienų, kad teisme bus svarstomas šitas klausimas. Tai yra teisėjų vertinimas, geriau, kad tokių atvejų nebūtų, ir politikams arba kitiems žmonėms nereikėtų kreiptis į teismus ir aiškintis tokius dalykus", - Seime žurnalistams sakė premjeras.

Šiemet sausio 9 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė iš dalies tenkinantis premjero ieškinį dėl tikrovės neatitinkančios ir asmens garbę bei orumą žeminančios informacijos paneigimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

Teismas paskelbė, kad pernai kovo 8 dieną G.Degučio žodžiai portale alfa.lt apie A.Butkevičių, kad jis "sau ir savo partijai susikurs autoritetą šmeiždamas kitus", neatitinka tikrovės ir žemina garbę bei orumą. Anot teismo, būdamas išsilavinęs žmogus, jis turėjo suvokti, kas skleidžia ne nuomonę.

G.Degutis turės tame pat portale paskelbti paneigimą. Be to, jam priteista atlyginti bylinėjimosi išlaidas.

Pernai kovą interviu minėtam naujienų portalui tuometinės Seimo pirmininkės sutuoktinis, komentuodamas, kad A.Butkevičius apkaltino jo sūnų Gediminą Degutį atlikus neteisėtas operacijas uždarius banką "Snoras", vyresnysis G. Degutis taip pat pareiškė: "Butkevičius, tai... Mano akimis žiūrint, tai yra ne vyras ir ne politikas. Socialdemokratų partija, turėdama tokį pirmininką, sužlugs, nes tai yra problema. Didžiulė problema. Šis žmogus neturi nei moralės, nei sąžinės. Bet ir gabumų neturi būti vedliu."

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Galutinis vartotojas

„Anot teismo, būdamas išsilavinęs žmogus, jis turėjo suvokti, kas skleidžia ne nuomonę.“ Kuo čia dėtas išsilavinimas? Tai jei žmogus būtų baigęs 10 klasių ir kažką panašaus pasakytų, jo teismas neklibintų? Ir apskritai, iš čia pateiktų citatų nematau nieko, ko nemato mąstantys žmonės. Tai yra nuomonė. Gyvename ten ir tada, kai teoriškai žodžio laisvė egzistuoja, bet tokie teismo sprendimai mane liūdina.

tikriausiai

tiek ir tekainuoja garbe

hmm...

garbė už litą?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS