Ministras atmeta kaltinimus, kad Lietuva gali tapti atliekų aikštele | KaunoDiena.lt

MINISTRAS ATMETA KALTINIMUS, KAD LIETUVA GALI TAPTI ATLIEKŲ AIKŠTELE

  • 4

Kai kurie parlamentarai nuogąstauja, jog šalyje gali būti pastatyta daug galingų atliekų rūšiavimo įmonių, kurios ieškos atliekų kitose valstybėse.

Aplinkos ministras "tvarkietis" Valentinas Mazuronis atmeta kaltinimus, kad Lietuva gali tapti atliekų aikštele. Kai kurie parlamentarai nuogąstauja, jog šalyje gali būti pastatyta daug galingų atliekų rūšiavimo įmonių, kurios ieškos atliekų kitose valstybėse.

Ministras Seime ketvirtadienį informavo, kad jau rengiamos pataisos dėl griežtesnės atliekų rūšiavimo įmonių kontrolės: "Ministerija rengia teisės aktus, įgaliojančius tai daryti".

"Mes turėtume susidėlioti, kiek mes turėsime išrūšiuotų atliekų, kurios tiktų deginimui. Šiandien deja, mes šito kol kas neturime ir turėtume nusistatyti galimybę reguliuoti galbūt ne tik deginimo gamyklų skaičių, bet ir galingumą - jų dydį", - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė V.Mazuronis.

"Balansas tarp rūšiavimo ir paskutinio laiptelio - deginimo turėtų būti reguliuojamas ir nustatytas minimalus tam, kad mes atliekas degintume, bet nesudarytume prielaidų įvežimui jų ir Lietuvos tapimui savotiška Europos šiukšlių surinkimo valstybe", - kalbėjo ministras.

Parlamentaras Linas Balsys priekaištavo, kad ministerija, siūlanti Lietuvoje statyti daugiau atliekų deginimo įmonių, ignoruoja ankstesnius sprendimus Lietuvoje statyti tik vieną atliekų deginimo gamyklą ir 10 rūšiavimo įmonių.

"Jau dabar viena gamykla, esanti Klaipėdoje, ieško šiukšlių Vilniuje. Šiukšlių trūksta, ir pastačius tris gamyklas, Lietuva taps atliekų importavimo šalimi", - teigė L.Balsys.

Anot aplinkos ministro, atliekų rūšiavimo įmonių statybų planai neatitinka realybės - Suomijos energetikos koncerno "Fortum" valdoma bendrovė "Fortum Klaipėda" yra du kartus galingesnė nei planuota, Kaune "Fortum" statoma bendrovė - taip pat.

Aplinkos ministerija anksčiau yra teigusi, kad iš dešimties Lietuvoje planuotų atliekų rūšiavimo gamyklų gali būtų pastatytos aštuonios.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

0987654321

Pradazni snukiai,skalunu subinlaiziai.

v

Dziaugiuosi kad sunus yra gydresnis uz teva ,nebalsuosiu uz senaji

Re

Kaip šitie Dembavos "didvyriai" dar gali žmonėms į akis žiūrėti...Netikiu nei vienu žodžiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS