Valstybinėje kultūros paveldo komisijoje G. Mickūnaitę keičia E. Karalevičienė | KaunoDiena.lt

VALSTYBINĖJE KULTŪROS PAVELDO KOMISIJOJE G. MICKŪNAITĘ KEIČIA E. KARALEVIČIENĖ

  • 0

Valstybinėje kultūros paveldo komisijoje menotyrininkę Giedrę Mickūnaitę keičia jos kolegė Evelina Karalevičienė.

Premjero Algirdo Butkevičiaus potvarkiu Vilniaus dailės akademijos docentė G.Mickūnaitė atleista iš komisijos narių jai atsistatydinus. Tuo pačiu komisijos nare likusiam kadencijos laikotarpiui paskirta tos pačios akademijos lektorė, menotyrininkė E.Karalevičienė.

G.Mickūnaitė komisijoje dirbo nuo 2011 metų lapkričio 18 dienos.

Valstybinę kultūros paveldo komisiją sudaro 12 narių. Du narius skiria ir atleidžia prezidentas, keturis – Seimas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto teikimu, keturis – ministras pirmininkas kultūros ministro teikimu, du narius renka ir atšaukia įstatymų nustatyta tvarka įregistruotos visuomeninės organizacijos, kurių veikla susijusi su kultūros paveldo paieška, saugojimu ir propagavimu.

Komisijos nariai skiriami ketveriems metams.

Valstybinė kultūros paveldo komisija dalyvauja formuojant kultūros paveldo apsaugos politiką ir strategiją, teikia siūlymus Seimui, prezidentui, Vyriausybei ir kitoms valstybės institucijoms šiais klausimais, vertina kultūros paveldo apsaugos politiką ir strategiją įgyvendinančias programas ir biudžeto lėšų, skirtų kultūros paveldo apsaugai, panaudojimą, svarsto ir aprobuoja siūlymus kultūros paveldo vertybes paskelbti kultūros paminklais ar panaikinti jų apsaugą ir pan.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS