Vasario 29-oji: atskleidė, kiek yra gimusių šią dieną | KaunoDiena.lt

VASARIO 29-OJI: ATSKLEIDĖ, KIEK YRA GIMUSIŲ ŠIĄ DIENĄ

  • 0

Šiemet vasaris ypatingas, turi 29 dienas, kadangi šie metai yra keliamieji. Taigi, kas 4 metus gimtadienį tikrąją dieną gali švęsti ir vasario 29 dieną gimę žmonės. Kai kurie žmonės šią dieną tyčia nusprendžia net susituokti.

„Kai laikrodis sukasi tarp 28-osios ir kovo 1-osios, aš tiesiog sušunku „VALIO“. Tačiau kai augau, viskas buvo kitaip. Gimtadienius švęsdavau kasmet, tik kitą dieną, o didžiausia šventė būdavo kas ketverius metus, bet dabar tai tiesiog įprasta diena“, – kalbėjo Shelley Dean, gimusi vasario 29-ąją.

Skaičiuojama, kad pasaulyje gimusių vasario 29-ąją apie 5 mln., Lietuvoje – apie 2 tūkst. Tikimybė gimti vasario 29 – 1 iš 1,5 tūkstančio.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Tai bus pirmasis gimtadienis, kurį per aštuonerius metus švęsiu su šeima, nes paskutinę vasario 29-ąją buvau kitoje šalies pusėje, Niujorke, kur mokiausi koledže. Todėl labai džiaugiuosi, kad galėsiu būti su jais“, – teigė S. Dean.

Gimę vasario 29-ąją pasirinkti dienos negalėjo, tačiau yra tokių, kurie šią datą rinkosi kitoms ypatingos progoms, pavyzdžiui, vestuvėms.

„Kas ketverius metus vyksta pilnas ciklas, jis tam tikra prasme grįžta į pradžią. Man asmeniškai tai padeda iš naujo susitelkti į pačią pradžią, į tą dieną, kai susituokėme. Žinote, man tai beveik kaip įžadų atnaujinimas kas ketverius metus.

Man tai beveik kaip įžadų atnaujinimas kas ketverius metus.

Šiemet tikroji data, kitais metais mes nešvenčiame. Kai tik ateina keliamieji metai, žmonės skambina, rašo žinutes ir klausia: „Kiek jau kartų po ketverius metus?“ – pasakojo Stephen ir Megan Prince, susituokę vasario 29-ąją.

Kodėl apskritai reikalingi keliamieji metai? Kas ketverius metus prie kalendoriaus pridedame papildomą dieną, kad sinchronizuotume mūsų kalendorių su Žemės orbita. Be keliamųjų dienų mūsų kalendorius pamažu nebesutaptų su metų laikais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS