A. Blinkenas: JAV pasiryžusios atgrasyti nuo bet kokios eskalacijos Vidurio Rytuose | KaunoDiena.lt

A. BLINKENAS: JAV PASIRYŽUSIOS ATGRASYTI NUO BET KOKIOS ESKALACIJOS VIDURIO RYTUOSE

  • 12

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ketvirtadienį pareiškė, kad imsis pastangų išvengti Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karo eskalavimo po to, kai Jemeno husių sukilėliai ir Libano grupuotė „Hezbollah“, remiami Irano, smogė Izraeliui.

„Kai kuriais veiksmais, kurių imamės, labai aiškiai parodėme, kad esame pasiryžę atgrasyti nuo bet kokios eskalacijos“, – teigė A. Blinkenas žurnalistams, išvykdamas į naują krizės meto kelionę Vidurio Rytuose.

Jemeno husių sukilėliai nurodė, kad antradienį „paleido didelę partiją balistinių raketų (...) ir daug ginkluotų orlaivių“ į Izraelį.

„Hezbollah“ savo ruožtu ketvirtadienį paskelbė, kad vienu metu atakavo 19 Izraelio pozicijų pasienyje.

A. Blinkenas taip pat sakė, kad kelionėje prašys Izraelio imtis konkrečių veiksmų, kad būtų sumažinta žala civiliams Gazos Ruože.

„Kalbėsime apie konkrečius veiksmus, kurių galima ir reikia imtis siekiant sumažinti žalą vyrams, moterims ir vaikams Gazos Ruože“, – teigė A. Blinkenas.

„Jungtinės Valstijos yra įsipareigojusios tai daryti“, – kalbėjo jis likus dienai iki naujausio susitikimo su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi).

A. Blinkenas pakartojo, kad JAV mano, jog Izraelis turi teisę ir pareigą gintis po to, kai „Hamas“ įvykdė daugiausiai aukų pareikalavusį išpuolį šalies istorijoje, per kurį daugiausia žuvo civilių gyventojų.

Tačiau, atsižvelgdamas į subtiliai pasikeitusį prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) toną, A. Blinkenas pabrėžė apgailestavimą dėl palestiniečių žudynių, kurios papiktino didžiąją arabų pasaulio dalį.

„Kai matau palestiniečių vaiką – berniuką ar mergaitę, ištrauktą iš sugriuvusio pastato griuvėsių, – tai mane sukrečia ne mažiau nei vaikas Izraelyje ar bet kur kitur, – sakė A. Blinkenas. – Todėl privalome į tai reaguoti ir reaguosime.“

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

O rytai

Pasiryze atgrasyti JAValkatines JAVuteles-Tai kun daryt?

B

Judėjų tauta neįmanoma nužudyti, čia ne makabi tel Aviv

JANKIAMS dega laužas po užpakaliu --

už tiesiogiai palestiniečių ž u d y m ą, nes kaip matome , JANKIAI yra susitapatinę su ŽYDAIS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS