Egipto televizija: derybose dėl paliaubų Gazos Ruože – reikšminga pažanga | KaunoDiena.lt

EGIPTO TELEVIZIJA: DERYBOSE DĖL PALIAUBŲ GAZOS RUOŽE – REIKŠMINGA PAŽANGA

  • 0

Tarpininkai ir „Hamas“ atstovai padarė reikšmingą pažangą derybose dėl paliaubų Gazos Ruože, pranešė su valstybe susijusi Egipto televizija pirmadienį, Kaire prasidėjus antrai derybų dienai.

Egiptas, Kataras ir Jungtinės Valstijos siekia, kad beveik penkis mėnesius trunkančiame Izraelio ir „Hamas“ kare būtų nutraukta ugnis, o naujausiame pasiūlyme raginama šešioms savaitėms nutraukti kovas prieš prasidedant Ramadanui.

Pasiūlyme taip pat siūloma paleisti įkaitus, pagrobtus per spalio 7-osios „Hamas“ išpuolį, kuris sukėlė karą, mainais į Izraelio laikomus palestiniečių kalinius.

Su Egipto žvalgybos tarnybomis susijęs kanalas „Al-Qahera News“ citavo neįvardytą aukšto rango pareigūną, sakiusį, kad „Egiptas ir toliau deda daug pastangų, kad paliaubos būtų sudarytos iki Ramadano“ – musulmonų pasninko mėnesio, kuris prasideda kovo 10 arba 11 dieną.

„Derybose padaryta didelė pažanga“, – sakoma pranešime po to, kai sekmadienį Kaire prasidėjo naujausios derybos. Jose nėra Izraelio atstovų.

Pasak vieno aukšto rango JAV pareigūno, Izraelis iš esmės sutiko su siūlomų šešių savaičių paliaubų sąlygomis, pagal kurias taip pat būtų padidintas pagalbos tiekimas į Gazos Ruožą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS