JT vadovas pasmerkė smūgį Irano konsulatui Sirijoje | KaunoDiena.lt

JT VADOVAS PASMERKĖ SMŪGĮ IRANO KONSULATUI SIRIJOJE

  • 4

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) antradienį pasmerkė prieš dieną Sirijoje įvykdytą smūgį Irano konsulato priestatui, pranešė jo atstovas spaudai po to, kai per šį išpuolį, dėl kurio Teheranas apkaltino Izraelį, žuvo mažiausiai 13 žmonių.

„Generalinis sekretorius dar kartą patvirtina, kad diplomatinių ir konsulinių patalpų ir personalo neliečiamumo principo turi būti laikomasi visais atvejais pagal tarptautinę teisę“, – sakė Stephane'as Dujarricas (Stefanas Diužarikas).

Karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), kuri remiasi plačiu šaltinių tinklu Sirijoje, pranešė, kad per Izraelio smūgį Irano konsulato priestatui Damaske pirmadienį žuvo 11 žmonių, įskaitant aštuonis iraniečius, du sirus ir vieną libanietį – visi jie buvo kovotojai.

Per Izraelio smūgį žuvo septyni Irano Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) nariai, įskaitant brigados generolą Mohammadą Rezą Zahedi (Mohamadą Rezą Zahedį) ir kitą aukšto rango karininką, brigados generolą Mohammadą Hadi Haji Rahimi (Mohomadą Hadį Hadžį Rahimį), pranešė korpusas.

Izraelis pareiškė, kad nekomentuos pranešimo apie išpuolį. Šis smūgis sukėlė būgštavimų, kad tęsiantis karui Gazos Ruože gali kilti dar daugiau smurto tarp Izraelio ir Irano sąjungininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tam vatnikui

Klausyk tu vatingalvi buožgalvi neišnešiotas savo motinos aborto liekana pampersus pasikeisk nes matosi kad myžalai visai smegenis užspaudė todėl ir rašliavoji visokius nesamoningus žodžiu kratinius

Zita

O ko čia smerkti?Ką nusipelnė tai ir gavo.

vatnykui troliui

Rusofasiste,zydai turi teise naikinti ozkapisius ajatolu teroristus,kaip Hamas ar Hezbolah-jos teroristines organizacijos.Huilo ir gi pripazintas karo nusikalteliu ir bus sumedziotas kaip tas generolas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS