„Mercedes-Benz“ visame pasaulyje atšaukia apie 261 tūkst. visureigių | KaunoDiena.lt

„MERCEDES-BENZ“ VISAME PASAULYJE ATŠAUKIA APIE 261 TŪKST. VISUREIGIŲ

Vokietijos automobilių gamintojas „Mercedes-Benz“ dėl su programine įranga susijusios problemos visame pasaulyje atšaukė apie 261 tūkst. transporto priemonių.

 

Remiantis informacija, kuri trečiadienį buvo paskelbta Vokietijos federalinės motorinių transporto priemonių tarnybos (KBA) duomenų bazėje, paveikti 2018-2023 m. GLE ir GLS modeliai. Teigiama, kad dėl programinės įrangos klaidos transmisijos valdymo bloke gali įvykti variklio gedimas, o tai padidina avarijų riziką.

„Mercedes-Benz“ atstovas naujienų agentūrai „dpa“ sakė, kad ši problema neturi įtakos automobilio vairavimo ir stabdžių sistemoms. Jis nurodė, kad bendrovė neturi žinių apie šios problemos nulemtą žalą turtui ar sužalojimus. Atstovas pažymėjo, kad paveiktuose automobiliuose bus prevenciškai atnaujinta programinė įranga.

Tai jau antras kartas per pastarąją savaitę, kai atšaukiami „Mercedes-Benz“ GLE ir GLS visureigiai. Praėjusią savaitę Vokietijos reguliuotojai paskelbė, kad dėl galimos gaisro rizikos visame pasaulyje atšaukiama apie 341 tūkst. GLE ir GLS modelių automobilių.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS